Arif Çetin

Arif Çetin

Giray'dan Kaçar mı?

Tüm yurtta etkisini gösteren olumsuz hava koşulları Avni Aker'i de etkilemiş. Zaten yönetim anlamında buz tutan futbol dünyamızda, sahaların da karla kaplı olması bizleri üzüyor.  Kulüplerimiz naklen yayın gelirlerinden büyük meblağlar elde ettiler. Ancak bu rakamların küçük bir yüzdesi tesislerde altyapıya harcansa bu sıkıntılar yaşanmazdı. Rahmet Allah'tan. O'ndan gelene boynumuz kıldan ince.

Ancak daha soğuk iklimlerde alttan ısıtmalı sahaları da unutmayalım.

Sahaya dönünce...

Trabzonspor beklenen isimler ve dizilimle sahaya çıktı. İlk on dakikada rakip Bursaspor'u bir hayli sıkıştıran bordo mavililer bu zaman diliminde skor üretemedi. 10. Dakikadan itibaren Bursaspor'un orta sahaya hâkim olarak biraz daha fazla top dolaştırdığını gördük.

Bu fazla uzun sürmedi. Geçen hafta Galatasaray'ı yenen Bursaspor ilk yarıda hücumsal anlamda bir varlık gösteremedi.

Ama "cesur yürek" Giray'ın golü tribünlerde üşümeye yüz tutan taraftarların kanını kaynattı. Bu sahada uzaktan şutlar ve yan toplar dışında gol beklemek biraz hayalcilik olur.  Alanzinho bulduğu pozisyonlarda kaleyi yokladı, ancak istediği golü bulamadı.

İkinci yarıda oyunun kontrolünü kendisinde tutmayı amaçlayarak öne çıkması muhtemel Bursaspor defansının arkasına Burak, Olcan ve Halil gibi isimleri kaçırma planlayan Trabzonspor, skorun arkasına yaslanma yanlışına düşünce Bursaspor'un golü geldi. Yine bir yan topta gecenin kahramanı Giray Kaçar güne damgasını vurdu. Profesyonel futbol yaşantısında ilk defa iki gol kaydedip, bu sezonun ilk kafa golünü atması yıldız oyuncu içinde bu geceyi unutulmaz kılacaktır.

Skorun 2-1 e gelmesinden sonra yakalanan fırsatları değerlendirememek ileri zamanlarda pahalıya patlayabilir. Bu noktada sorumluluk hissedenlerin daha dikkatli davranması gerekir diye düşünüyorum. Şenol Hoca bu dakikalarda fiziksel eksikliği olan Alanzinho'yu kenara alarak Celustka'yı savunmanın sağına, Serkan'ı ise Colman ve Aykut'un yanına göndererek orta sahaya direnç kazandırdı.

Uzatma dakikalarında yaşananları görünce bu maçın üç devre oynanacağını aklımızdan bile geçirmezdik. Uzatmadaki 4-5 dakikada yaşananlar, her iki yarıda yaşanmadı.  Burak Yılmaz'ın bencillikle suçlandığı son dakika pozisyonunda topu Paulo Henriuqe'ye verse ofsayt olacak. Adrian biraz daha hızlı hareket edip Paulo kendisini geriye atabilse, Turgay Bahadır-Tolga Zengin pozisyonunu konuşmuyor olacaktık. Geçen hafta sonu eleştirdiğimiz kaptan Tolga Zengin, son dakikada kurtardığı pozisyonla kendisini affettirdi.

Sonuç olarak zor zemin ve hava şartlarında kazanılan üç puan, bir bardak sıcak çay kadar değerlidir.

Maçın Artısı:

Giray- Mustafa Yumlu ve Colman-Aykut ikilisinin uyumu Tolga'nın mucizevi kurtarışlarını hatırlaması Devam et Marek Cech. Aynen devam.

2011- 2012 sezonunun ilk kafa golünün kaydedilmesi

Maçın Eksisi:

Skor ne olursa olsun, yakalayınca affetmeyeceksin.

Volkan Şen'den umudu kesmek.

Olcan'ın sol çizgide adam eksiltip kenarlara inmesi, sağ çizgide yok.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR