Tamer Atasoy

Tamer Atasoy

Trabzonspor avantajı yakaladı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Karagümrük'ü 3-2 ile geçti.

İki ayaklı bir maçta ve deplasman golünün olmadığı bir turnuvada, tek farklı olsa bile galibiyet önemli bir avantajdır. Trabzonspor ilk maçta tur için güzel bir avantaj yakaladı.

Maç özelinde konuşacak olursak, maçı Enis Destan'ın kırmızı kartından önce ve sonra diye ikiye ayırmak gerekir.

Trabzonspor, 45. dakikaya kadar genel anlamda oyunu kontrol eden taraftı. Belki tam anlamıyla keyif veren bir oyun yoktu ancak en azından 2-1'lik üstünlük sağlanmıştı. Enis Destan'ın kırmızı kartı ile oyun açısından işin rengi değişti.

İkinci yarı Fountas'ın golüyle başladı, Trabzonspor 3-1'i buldu. Biraz skoru koruma amacı biraz da 10 kişi oynamanın etkisiyle, Karagümrük daha etkili olmaya başladı. Karagümrük daha fazla kaleyi yoklamaya başlasa da, 80. dakikaya kadar Abdullah Avcı'nın planları tuttu diyebiliriz. 80. dakikada Paoletti ile Karagümrük farkı 1'e düşürdü. Maç da Trabzonspor'un 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Enis Destan kırmızı kart görmese, Trabzonspor daha da rahat ve avantajlı bir skor alabilir miydi? Futboldur bu, kesin bir ifade kullanmak mümkün değil. Ancak kesin olan bir şey var ki, Enis Destan gibi bu sezon çıkış yapmış ve Avrupa'da da belli scout ekiplerinin listesinde olan bir oyuncuya, şık durmayacak bir kırmızı kartla oyundan atıldı. Karagümrük maçında belki ortaya çok ağır bir fatura çıkmadı ancak yarın öyle bir anda ve maçta bu kırmızı kartı alırsınız ki, hem takımınızı hem de kendinizi ateşe atmış olursunuz. Maç sonrası her ne kadar özür dilemiş olsa da, Enis Destan'ın bu yönüyle kendisini sorgulayıp bir öz eleştiri de yapması gerekir.

YAZIYA YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.