Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

Kayseri'ye özgü lezzetlerden birisi olan Kayseri yağlaması, Mastercheff programında yapılması nedeniyle merak konusu oldu. Peki Kayseri Yağlaması nedir, nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kayseri yağlaması nasıl yapılır? Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

TV 8 ekranlarında yayınlanan Masterchef programında yapılan yemekler ilgi odağı olmaya devam ediyor.Bunlardan biri de Kayseri yağlaması oldu. Kayseri'nin özgün lezzeti kısa süre içerisinde en çok merak edilenlerden oldu. Peki Kayseri yağlaması nedir nasıl yapılır, malzemelerinde neler vardır? İşte Kayseri bölgesine özgü yemeğin malzemeleri ve tarifi.

KAYSERİ YAĞLAMASI MALZEMELERİ NELERDİR?

Bu eşsiz lezzet için gerekli olan malzemeler şu şekildedir; 1 küp yaş maya, 3 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı şeker,2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve aldığı kadar da un. Kayseri Yağlamasının iç malzemeleri şu şekilde; 400 gram dana kıyma, svıyağ, 2 adet soğan, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı kadar salça, 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, karabiber. Ayrıca en üstü için de yoğurtlu sarımsaklı sos.

Kayseri yağlaması nedir nasıl yapılır? Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Hamuru, ılık su, maya, tuz, sıvıyağ ve şekerle karıştırarak mayalayın ve maya çözülene kadar iyice karıştırın. Daha sonra yavaşça un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ardından da üzerine kapatarak mayalanmasını bekleyin. Bu sırada iç malzemesini hazırlayın. Sıvıyağ ile kıymayı kavururken tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine ince şekilde doğradığınız soğanları da ekleyerek kavurmayı sürdürün. Soğanın ardından sivri biberleri de ekleyerek kısık ateşte kavurma işlemini sürdürün. Salçaları da eklerken son olarak küçük şekilde doğradığınız domatesleri koyun. 10 dakika daha kavurun.

İç malzemesi tamamlandıktan sonra mayalanmış olan hamurdan 12 beze çıkarılır. Bezelerin her biri pasta tabağı ebatında açıldıktan sonra yağsız tavada arkalı önlü şekilde pişirilir. Sonrasında lezzetli Kayseri Yağlaması tarifinin püf noktasına geçilir. İlk hamur servis tabağına alınmasının ardından üstüne hazırlanan için malzeme sürülür. Daha sonra üzerine tekrar pişen hamur eklenerek iç harç eklenir. Hamur ve kıyma bu şekilde kat kat yapılarak hazırlanır. Tercihe göre üzerine yoğurtlu sarımsaklı sos eklenenebilir.

Kayseri yağlaması nedir nasıl yapılır? Kayseri yağlaması tarifi ve malzemeleri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yemek Tarifleri