Yazacak bir şey bulamıyorum...

Ne yazmalıyım?

Cevap veremiyorum.

Yazma yetim mi gitti?

Asla..

Konu mu bulamıyorum?

Ülkemiz ve kentimiz konu cenneti..

Ee derdim ne o zaman?

Derdim yok. Ama artık her şeyin sonucunun belli olduğu sorunlar yumağı içindeki bir dünyada nefes alıp veriyoruz. Sonucu belli bir mesele için yapılacak yorumlar Dede Korkut Masalları’ndan öteye gidemez ne yazık ki..

Trabzon’u ele alalım;

Bir sancak Beyliği, bir gümrük kapısı, Orta Doğu ve Orta Asya Ticaretinin mihenk taşı, kültür ve spor merkezi, eğitim ve sağlık kenti, alternatif turizmin en büyük adayı, kongre ve fuarların yeni ev sahibi..Bu sıfatlar Trabzon için bir gurur kaynağıdır. Bütün bu sıfatlara sahip Trabzon’un geleceği Akyazı Koyu’nda yatıyormuş.

Şimdi burada özellikle vurgulamak istiyorum; Akyazı Projesi’ne salt karşı çıkıcı bir bakışla bakmadım şimdiye kadar. Çünkü kent planlaması denilen şeyin bir bilim olduğuna inanmak istiyorum. Bir kentin bir planlama kararı olduğuna olan inancımı sürdürmek konusunda ısrarcıyım. Dolayısı ile Trabzon’un böyle bir projeye ihtiyacı olduğunu hangi bilimsel planlama kararları ile saptandığını anlamak ve öğrenmek durumundayız. Bu bilimsel veriler eşliğinde geleceğimizin ve kurtuluşumuzun bu projede yattığını gördüğüm anda söz veriyorum ben de sahiplenme adına gidip Akyazı’da yatıp kalkmaya başlayacağım.

Burada çok ama çok küçük hatta önemsiz bir soru sormak istiyorum; Yukarıda Trabzon için koyulmuş sıfatları sıraladım ve gurur duyduğumu belirttim. Peki bu sıfatları Trabzon Akyazı sayesinde mi almıştır? Taa Başkan ALBAYRAK zamanında adeta bir gece rüyada görülüp ertesi gün ortaya atılan bir proje ile Trabzon’a gelecek biçmek bu kadar basit olmamalıydı. Efendim hukuk devrede imiş. Amaaan komik olmayın. Sonucu belli bir uygulamada hukuk kulaklarda gaz alıcı bir hoş seda olarak arz-ı endam eder o kadar. Neden mi? Bakın etrafınıza anlarsınız..

Şimdi sonucu belli bu durum hakkında ne yazabilirim ki?

Yine Trabzon’dan yola çıkalım;

Benim güzel yurdumun güzel insanı, Ak Parti’nin Trabzon’daki seçim performansını Trabzonspor’un şampiyonluğuna bağlamaktaymış. Onlara göre Ak Parti’nin başarısı Trabzonspor’un şampiyonluğu ile doğru orantılı imiş.

Bunu anlayan Derin Trabzon birkaç haftadır Trabzonspor’un ikinciliğinin de bir başarı olduğunu kulaklarımıza işlemekte idi. Yani bu konuda da bilinç altlara gereken çivi çakılıyordu. Bizi Trabzonspor’un ikinciliğine alıştırmaya çalıştılar. Yani kısaca sonuç belli idi anlayacağınız.

Trabzonspor dün ligi ne yazık ki ikinci bitirdi. Ama gönüllerin şampiyonu olduğunu da bütün Türkiye gördü. Şimdi herkes Ak Parti’nin bu sonuçtan etkilenip etkilenmeyeceğini merak ediyormuş. Sonuç bellidir merak etmeyin.

2007 seçimleri öncesinde Ordu’da fındık mitingi yapıldı. Başbakan Recep Tayip ERDOĞAN miting yapan üretici için bunlar PKK lıdır dedi. O seçimde Ak Parti Ordu’da ülke ortalamasının yaklaşık 5 puan üstünde yani yaklaşık %53 oy aldı.

Gördüğünüz gibi yazacak bir şey bulamıyorum bir türlü. Çünkü her şeyin sonucu belli..

URL
YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR