Haber61

Haber61

Trabzonspor’un yakın geleceği üzerine

Eğer Trabzonspor, sezona İnter-toto kupası ile değil de, Gerede ya da Almanya"da hazırlık maçlarıyla başlasaydı, taraftar bugünkü gibi infiale kapılmayacaktı. Doğal tepki de, "ligde böyle olmaz" olacaktı. Gerçi Ziya Doğan, Galati maçından sonra elenmenin gerekçelerini anlatırken, "İnter-toto başka, lig başka" imasında bulundu. Paylaşmıyoruz, katılmıyoruz. Avrupa maçı değil de, ligin ilk dört haftası diye kabul edin; neler olmazdı, neler? İlk dört hafta iki mağlubiyet, mesela yani…!

 

Yönetim kurulu "istifaya gerek yok" dedi. Paylaşıyoruz… Şu süreçte yapılması gerekenler, istifa etmeden, takımın ayarlarıyla hiç oynamadan, Aralık ayına sağ-salim ulaşmak olabilir. Herkes Aralık ayını kurtuluş olarak görüyor ama Aralık ayı olsa olsa rövanş olur. Trabzonsporlular, kongre tarihi geçti…Geçtiğimiz dönemdeki mali kongre, gerçek kongre ve değişim tarihiydi. Kaçırdık. Aralık, bu anlamda geç kalınmış kongredir ve de dediğimiz gibi rövanş kongresidir.

 

Trabzonspor, bu sezon Avrupa"da yok. Hemen herkes bunun sorumlusu olarak teknik direktörü ya da başkanı görüyor. Futbolcular sorumluluk da üçüncü sırada gibi... Mevcut durumu şöyle okuyabiliriz:

 

Delege –yani seçmen-, "Bize, böyle yaparsınız ha, Aralık"ta görüşürüz" edasında… Yani, Aralık"a bilenme durumu…

 

Eeee…!

 

Lideri tanıdık, vitrini allı-pullu bir liste seçimi alır götürür. İyi mi olur? Bu oyunculardan takım oyunu oynatan bir hoca bulunursa, eyvallah… Yok bulunmazsa, yeni yönetim de kötü yönetim olur.

 

Ancak birileri der ki, "Yahu, bunlar olmasından da kim olursa olsun…"

 

Yani "denize düşen yılana sarılır durumu…" Bu durum, kendi içinde epey riskler taşıyor; söyleyelim. 

 

2007"in Aralık"ında Trabzonspor nasıl olur, bilemem? Çok umutlu değilim desem… Belki saha sonuçları iyi gider. Giderse mevcut yönetim yeni isimlerle tekrar yarışta olur. Saha sonuçları iyi gitmezse, hiçbir resmi aday olmamasına rağmen, yönetimin Trabzon"da tabanı yok gibi… Öyle görünüyor.

 

Kısa keserek diyorum ki, on ikinci aya kadar, yönetimin istifasına gerek yoktur, yeni transfere gerek yoktur, Ziya Doğan"a gerek yoktur…!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR