Haber61

Haber61

Trabzonspor Trabzonspor olsa

Trabzonspor, Trabzonspor olsa maçı alır, Trabzon"a dönerdi… Rakip Galati, yıllar önce Juventus"u kendi evinde bir kez yenmiş ve bununla övünen vasat bir Romen takımı… Trabzonspor da, yıllar yıllar önce İnter"i, Liverpool"u, Barcelona"yı yenmiş… Bu takımları o zaman yenmek bir "şey"di, ama şimdi yenmek normal karşılanabilir. Neden? Çünkü, bu takımları yenen Türk takımları çıktı.

 

Maç oynanırken, kendi kendime düşündüm, Hey gidi Trabzonspor, senin ne işin vardı, Romanya"da bir ovada öğleden sonra maç oynamaya… Yirmi sene önce yendiğin Liverpool nerede, sen neredesin? On beş sene önce dışarıda içerde yendiğin Lyon nerede, sen neredesin?

 

Neyse, şimdi ahhlanmaya da luzüm yok, umutsuz olmaya da… Trabzonspor, turu geçer. Kolay geçer… Futbolcuları maça hazırlamak için özel antrenmana bile gerek yok. Kampa bile almayın. Sadece dediklerimi yapın… Maçtan üç gün önce Lyon, Barcelona maçlarının kasetlerini izlettirin… Maçtan iki gün önce, Trabzonspor müzesini gezdirin… Maçtan bir gün önce de, Ahmet Suat Özyazıcı, Deli Bekir, Ali Kemal, Kadir Özcan, Serdar Bali gibi eski futbolcu ve antrenörlerle bu oyuncuları, Avni Aker"in içindeki Profesyonel Futbolcular Derneği"nde buluşturun… Maç toplantısı, maçla ilgili uyarılar için Ziya Doğan kendi zamanını kendisi ayarlasın artık.

 

Gerisi laf-ı güzaf… Şuna inanırım, bir takım yeteneksizler ordusu olsa da, eğer havaya girmişse ve de takım olma bilincine sahipse, rakibinin adı sanı çok önemli değil… Galati böyle bir takım bile değil… Ne adı var ne de kendi… Trabzonspor"a baskı kurmaları, Trabzonspor"un baskı kuramamasının sonucu;o kadar…

 

Trabzonspor turu geçer… Turu geçecek golü attı bana göre… Ama, Avrupa kupalarında galibiyeti, mağlubiyetinden fazla tek Türk takımı olması beni daha çok ilgilendiriyor. Bu çok hoş ve güzel bir şey… O kadar hoş ki, Trabzonspor"u ayrıcalıklı kılıyor. Aynen yaşattığı ilkler gibi, kendini bir adım öne çıkarıyor. Ben Trabzonspor"da oynasam, sırf bu istatistik için bile Galati gibi takımlara yenilmeyi zul sayardım…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR