Tanju Akıncıoğlu

Tanju Akıncıoğlu

Futboldan siyasete iki rakip

Bayramlar bir başka güzeldir. Bayram ziyaretlerinde sohbetler yapılır, sohbetlere espriler katılır.

Saadet Partisi MKY üyesi ve eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, SP Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, belediye başkan adayı Mahmut Çizmecioğlu ve partiler haber61.net'e yaptıkları bayram ziyaretinde de hoş sohbetler yapıldı, sohbetlere espriler katıldı.

Siyasetçi ve haberci yan yana gelince ziyaret bayram ziyareti olsada siyaset konuşulmaz mı dedik, siyasi gündemle ilgili birkaç soru sorduk.

Sormasına sorduk ama “Buraya siyaset konuşmaya değil bayram ziyaretine geldik” lafı ile işimizin zor olduğunu da anladık.

Konuyu spora çevirdik.

Sadet Partisi Belediye Başkan adayı Sayın Mahmut Çizmecioğlu"nun geçmişte futbol ile yakından ilgilendiğini ve Trabzon"un köklü kulüplerinden İdmangücü"nde top oynadığını biliyorduk.

Anılarını sorduk, o zamanlar ki, futbol çekişmelerini, Trabzon futbolunu konuştuk. Mahmut beyin futbolculuk dönemlerde uysal, sakin bir futbolcu olduğunu öğrendik.

Çizmecioğlu"na Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu"nun da eski futbolcu olduğunu, aynı dönemlerde top oynadıklarını ve rakip olarak bir çok kez karşılaştıklarını hatırlattık.

Geçmiş futbol anılarının içerisine Volkan Canalioğlu"nu katmışken, Çizmecioğlu"nun sakin futbol yapısına karşın, Canalioğlu"nun futbolculuk yapısının nasıl olduğunu sorduk.

Aldığımız Cevap “Volkan sert oynardı, çok taban çıkardı” oldu.

Haberciyiz ya, işimiz bayram ziyareti olsa da okuyucularımızla paylaşacağımız, Trabzon ve gündemle ilgili haber aktarmak ya, Her ne kadar “Siyaset konuşmaya değil bayram ziyaretine geldik” dense de, kendimizi alamadık, sorumuzu sorduk.

“Sayın Çizmecioğlu, siz futbolculuk döneminizde sakin bir kişiliğe sahipken, sayın Canalioğlu için sert futbol oynayıp çok taban çıkardı dediniz. Dünün futbolundaki kişilikleri bugünün siyasetine taşırsak ne diyeceksiniz, sayın Canalioğlu yine Taban çıkar mı “ diye sorduk.

Cevap çok ilginç ve iddialıydı.

“Bu defa ben tabanı vurarak onu göndereceğim” 

Ve ilave etti.

“O dönemde hakemler Volkan"ın taban çıkmasına müsaade ederdi, bir şey demezdi ama bu kez hakem Trabzon halkı. Halk en iyi hakemdir ve her şeyi görür”

Espri ve samimiyet ortamında söylenen bir söz olmasına karşın, Sayın Çizmecioğlu ne kadar iddialı olduğunu da bu cümlelerle ortaya koydu.

Bizlerde her ne kadar Bayram ziyareti olsa da, yaklaşan yerel seçimler öncesi ısınan siyaset ortamında çok önemli bir lafa şahit olduk.

Siyaset konuşmaya değil Bayram ziyaretine geldik denilen bir ortamda kısa da olsa bomba gibi bir cümleyi gündeme taşıdık.

“Volkan beye bu defa tabanı ben vurup göndereceğim”

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR