Yeni Araştırmalara Göre Okyanus Yüzeyi Sıcaklıklarında Rekor Artış

2023 Mart'ında okyanus yüzeyi sıcaklıkları 21,2 dereceyle rekor kırdı. Maine Üniversitesi ve NOAA verilerine göre, bu artış küresel ısınmanın bir göstergesi.

Yeni Araştırmalara Göre Okyanus Yüzeyi Sıcaklıklarında Rekor Artış

Küresel okyanus yüzeyi sıcaklıkları, 2023 Mart ayında, tarihte kaydedilen en yüksek değere ulaşarak 21,2 dereceyi gördü. Bu rekor, Maine Üniversitesi'nin Climate Reanalyzer bölümü ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından sağlanan verilere dayanıyor. Bu artış, küresel ısınmanın okyanus sıcaklıklarını da etkileyerek yükselttiğini gösteriyor.

Önceki rekor 2023 Ağustos ayında, 21,1 derece ile kaydedilmişti. Ancak bu yılın Mart ayında okyanus yüzeyi sıcaklığı, önceki yılları geride bırakarak yeni bir zirveye ulaştı. NOAA'dan deniz bilimci Gregory C. Johnson, CNN ile yaptığı röportajda, 2023'te ölçülen ortalama küresel okyanus sıcaklığının, 2022'ye göre 0,25 derece arttığını ve bu durumun son 20 yılda gözlemlenen ısınmanın bir yılda gerçekleştiğini belirtti.

Johnson, atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun artmasıyla birlikte bu tür rekor sıcaklıkların daha sık kaydedilmesini beklediklerini ifade etti. Bu durum, küresel ısınmanın etkilerinin okyanuslar üzerindeki ciddiyetini ve önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam