Ünlü Profesör Nejat İnce hayatını kaybetti! Nejat İnce kimdir?

Aslen Trabzonlu olan Profesör Nejat İnce 92 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü Profesör Nejat İnce hayatını kaybetti! Nejat İnce kimdir?

Bilim dünyasının önemli isimleri arasında gösterilen Trabzon - Tonyalı olan Prof.Dr. Nejat İnce dün yaşama veda etti.

İnce'nin cenazesi Ankara'da ailesinin katılımıyla toprağa verildi.

nejat inceNEJAT İNCE KİMDİR?

 Nejat Ince, 16 Kasım 1928'de Bodrum'da doğdu. B.Sc. İngiltere'de Birmingham ve Cambridge Üniversitelerinden sırasıyla 1952 ve 1955 yıllarında Elektrik Mühendisliği alanında doktora dereceleri aldı. Cambridge'de elektrominesans ve ilgili etkiler üzerine araştırmalar yaptı ve bu fenomenin anlaşılmasına önemli katkılarda bulundu.

Dr. İnce'nin kariyeri 1956'da katı hal fiziği araştırmalarından iletişime dönüştü. Ulusal uzun hat ağlarının planlanması ve yayınlanmasına dahil olduğu beş yıllık bir dönemden sonra, 1961'de Hollanda'nın Lahey'deki bilimsel ve mühendislik kariyerinin yer aldığı SHAPE (NATO) Teknik Merkezine (STC) katıldı. Kasım 1978'e kadar devam etti ve diğerlerinin yanı sıra NATO için hemen hemen her uluslararası iletişim ve bilgi sisteminin geliştirilmesine katıldı. 1961'den 1968'e kadar bir bilim adamı ve Head, Radio grubu olarak çalıştı ve havadan yere, meteor-patlama ve yer dalgalarının yayılması ve sistemleri ile ilgili çalışmalarda bulundu. Bazı personeli ile birlikte, UHF ve X-bandlarında uydu yer istasyonları tasarladı ve inşa etti ve çoklu erişim yöntemleri, yağış efektleri,

1966-1970 yılları arasında, 1970'den beri başarılı bir şekilde faaliyet gösteren NATO için kapsamlı bir uydu sisteminin sistem planlaması ve mühendisliğinde lider rol aldı. Yetmişli yılların başlarında, üçüncü nesil uyduların tasarım çabalarını organize etti ve yönetti. (NATO III), orijinal NATO II uydularının yerini almak üzere 1976-1978 döneminde başlatıldı.

1968 yılında STC'de İletişim Bölümü Şefi olan Dr. İnce, Kasım 1978'e kadar Western Union Telegraph Company'ye Gelişmiş Geliştirme Başkan Yardımcısı olarak katıldığında görev yaptı. Bu dönemdeki en büyük başarısı, NATO için otomatik olarak anahtarlanan, NICS adı verilen, tüm hizmetleri entegre eden ve hem erişim hem de iç ağlar için karasal ve uydu bağlantılarını kullanan, dağıtılmış bir ağın konsept geliştirmesine ve sistem mühendisliğine katkısı olmuştur. Personeli ile birlikte, minimum maliyetli dağıtılmış ağların, uyarlamalı yönlendirme ve ilgili sinyal sistemlerinin ve anahtar mimarisinin incelenmesi ve spesifikasyonu için metodoloji ve trafik ve ağ modelleri geliştirdi, hepsi ağın aşamalı olarak dijitalleşmesine ve analog / dijital hibrit bir ortamda çalışmasına izin verir. Bu dönemde Dr. İnce, seksenlerin ortasında yerleşik işleme ve çok ışınlı antenlerle yeni nesil uyduların özelliklerini ve kod bölmeli çoğullama sistemlerini içeren birçok çalışma çabasını da yönetti. uydu ve HF radyo bağlantılarında kullanılır.

IEEE Üyesi olan Dr. Ince, Türkiye'de (1966'dan beri) profesörlük yapmış ve Avrupa ve ABD'de birçok bilimsel ve teknik toplumun aktif bir üyesidir. EM-Wave saçılması ve saçılması ile ilgili iki uluslararası sempozyumun program başkanıydı. Beş kitabın editörüydü ve katkıda bulundu ve elliden fazla teknik makale ve rapor yazdı.

1952'de Nejat Ince Thea Messie ile evlendi; bir oğulları ve iki kızları var. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler