Ünlü heykeltraş Azmi Sekban hayatını kaybetti

Trabzonlu ünlü heykeltraş Azmi Sekban hayatını kaybetti

Ünlü heykeltraş Azmi Sekban hayatını kaybetti

Derin üzüntü uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Azmi Sekban’ın vefat haberi Trabzon’da derin üzüntüye sebep oldu.

Yaptığı eserlerle Türkiye’nin önemli sanatçıları arasında yer alan Sekban’ın cenazesi bugün ikindi  namazı İstanbul Büyükçekmece’deki kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, üzüntülerini sile getirerek şu açıklamayı yaptı;

Sevgili Azmi Sekban abimizi kaybettiğimizi sosyal medya paylaşımları üzerinden öğrendim. Memleketin yetiştirdiği en güzel heykeltıraşlarından biriydi. Trabzon'a yönelik bildiğim son çalışması, Trabzon Lisesi önüne yaptığı Atatürk heykeli oldu. Son iki yıl içerisinde ne güzel insanlarımız göçtü gitti aramızdan. Bu kente değer ve kıymet katan ne güzel insanlardı. Ressam Yusuf Katipoğlu, Şair Hüseyin Atabaş, Halk Müziği Sanatçısı Mahmut Uzun, Gazeteci-Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, dün gece gazeteci-yazar-karikatür sanatçısı Hikmet Aksoy, bu gün heykeltraş Azmi Sekban...  İnsanlar, özellikle de sanatçılar bedenen ölse de eserleriyle yaşarlar... Seni özleyeceğim Azmi Sekban, hepinizi çok ama çok özleyeceğiz. Allahtan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler