Türkiye'de orman varlığı artıyor! Dünya standartlarına yaklaştı

Türkiye'nin orman varlığı dünya standartlarına yaklaştı.

Türkiye'de orman varlığı artıyor! Dünya standartlarına yaklaştı

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Türkiye'nin orman varlığında büyük bir başarıya imza attığını duyurdu. Türkiye'nin 2023 için belirlediği %30 orman varlığı hedefine %29,98 oranla ulaştığı belirtildi. Türkyılmaz, bu başarının, iklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin, çölleşme ve kuraklıkla mücadelede etkin stratejiler geliştirdiğine dikkat çeken Türkyılmaz, "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" ve "Cumhuriyet'e Nefes" projeleriyle uluslararası alanda örnek bir yeşillendirme çalışması sergilediğini aktardı. Bu projelerin, Türkiye'nin ormanlaşmaya verdiği önemi gözler önüne serdiğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün 2015-2020 raporlarına göre Türkiye, orman varlığını arttıran ülkeler sıralamasında önemli bir sıçrama yaparak 27'nci sıraya yükseldi. Türkyılmaz, bu gelişmenin Türkiye'nin orman varlığını son 20 yıl içinde %29,98'e çıkardığını ve bu oranın 2,3 milyon hektarlık yeşil alan anlamına geldiğini ifade etti.

Türkiye'nin, Avrupa'da orman varlığını arttıran ülkeler sıralamasında birinci, dünya genelinde ise altıncı sıraya yükseldiğine işaret eden Türkyılmaz, bu başarının uluslararası alanda da dikkat çektiğini belirtti. Türkyılmaz, "Dünya kara parçasının %31'i ormanlardan oluşuyor. Türkiye olarak biz de bu orana ulaşmayı hedefliyoruz ve emin adımlarla ilerliyoruz." diyerek gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler