Turgut Özdemir anıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Turgut Özdemir mezarı başında anıldı.

Turgut Özdemir anıldı

Trabzon İdmanocağı kulübünde uzun yıllar teknik direktörlük yapan, Foto muhabiri ve basın emekçisi olarak Trabzon basınına yıllarını veren Gazeteciler Cemiyeti’nin eski Başkanı Turgut Özdemir vefatının 1.yılında mezarı başında anıldı. 

Maçka İlçesi Esiroğlu mevkiindeki anma törenine, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergut Ata,  Karadeniz Gazeteciler Federasyonunun Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Meslektaşları, Ailesi ve Sevenleri iştirak etti. Törende konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, ‘Turgut Özdemir sadece bir gazeteci değil, iyi bir teknik adam mükemmel bir foto muhabiri, herkese öğretmeye çalışan bir eğitimci idi. Türkiye Gazeteciler konfederasyonunu temellerini atan isim de Turgut hocadır’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen yaptığı konuşmasında, Özdemir’in önce insan sonra gazeteci olduğunu söyleyerek, ‘Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun oluşumunu birlikte yaptık. Anadolu Ajansındaki görevinden beri 35 yıllık bir dostluğumuz var. Onu unutmadık, asla unutmayacağız’ ifadelerini kullandı.

A.A’da Politika Muhabiri ve Foto Muhabiri olarak Karadeniz bölgesini birlikte karış, karış gezen TSYD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Murat Taşkın ise ‘O benim hocam ben onun ağabeyi oldum. Futbolda, politikacıları takipte hep birlikte olduk. Turgut Özdemir iyi foto muhabiri olduğu kadar iyi insanların arandığı her dönemde iyi kalabilen bir arkadaşımızdı’ şeklinde konuştu.

Özdemir’in mezarı başındaki son konuşmayı ise duayen Gazeteci Yazar İhsan Öksüz yaptı. Öksüz, Özdemir ile yollarının 12 Eylül öncesinde kesiştiğini söyleyerek, ‘Sağ ve sol olayları yüzünden Eğitim fakültesine gitmekte sıkıntı çekiyordu. Yerel gazetede çıkan haberlerine imza atar gazeteyi elinin altına koyar, ‘Ben sağcı solcu değil gazeteciyim’ der öyle giderdi. Anadolu Ajansında birlikte görev yaptık. Gazeteciliğe talip olmak demek sıkıntıya talip olmaktır. Gazeteciler aykırı ve stresli insanlardır. Turgut Özdemir hep sıkıntıya talip oldu. Onun sıkıntılarını günü gününe yaşayan bir ağabeyiyim. Erken öldü. Tüm dostlarının başı sağolsun’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Turgut Özdemir’in kızı Hecem’in İzmir’den gönderdiği babasına ithaf ettiği şiiri okundu ve herkes gözyaşına boğuldu. Tören Özdemir’e duaların okunması ile son buldu.

Turgut Özdemir anıldı

Turgut Özdemir anıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler