Trans Güzellik Kraliçesi Didem Akay intihar etti!

Akay, baskılara dayanamayıp otel odasında hayatını kaybetti.

Trans Güzellik Kraliçesi Didem Akay intihar etti!

2018 Trans Güzellik Kraliçesi Didem Akay, baskılardan dolayı kendini asarak yaşamına son verdi.

Trans Güzellik Kraliçesi Didem Akay, bir otelde ölü olarak bulundu. Didem Akay’ın yaşadığı baskılardan dolayı intihar ettiği iöğrenildi.

Didem Akay'ın arkadaşları, intiharı sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Akay, yakılarak katledilen kendisi gibi  trans kadın Hande Kader’in yakın arkadaşıydı.

Hande Kader Cinayeti:

Hande Kader, nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden transseksüel kadın ve LGBT hakları savunucusuydu. Haziran 2015'te polis tarafından engellenen İstanbul Onur Yürüyüşü'nde polise karşı direnirken çekilen fotoğraflarıyla basında yer alarak Türkiye'de LGBT topluğu için bir simge hâline gelmişti.

Geçimini seks işçiliği yaparak kazanan Kader, en son Ağustos 2016'nın ilk haftasında Harbiye'de bir müşterisinin arabasına binerken görüldü.Yakınlarının polise başvurması üzerine yapılan aramalar sonucu 8 Ağustos 2016'da Zekeriyaköy yakınlarında bulunan yakılmış cesedin Hande Kader'e ait olduğu tespit edildi.

Kader'in ölümünün ardından transfobik nefret cinayetlerine karşı birçok kampanya başlatıldı."Hande Kader için Adalet Herkes için Adalet" yürüyüşüne çok sayıda insan katıldı.

Hem transfobik nefret cinayetlerine dikkat çekmek hem de siyasi sorumluları zanlıyı bulma konusunda göreve davet etmek amacıyla LGBTİ örgütleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi. Burada transseksüel bireylere karşı yapılan saldırı ve transfobik cinayetlerin politik olduğuna dikkat çekildi.

Ağustos 2017'de Kader'in katledilişinin birinci yılında Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, okulda okuyan LGBTİ+ öğrencilere "Hande Kader Bursu" adıyla maddi yardımda bulunacaklarını açıklayarak bağış çağrısında bulundu. Ancak burs için bağış toplanışı üniversitenin rektörlüğü tarafından engellendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler