Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim

Kars'ta yaşayan akademisyen, park etme tartışması nedeniyle polisler tarafından darp edildiğini iddia etti. Yaşanan olay, okuldaki öğrenciler tarafından görüntülendi.

Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim

aber61 / Selay Saykal / Özel Haber

Trabzonlu akademisyen, çalıştığı üniversite içerisinde araç park etme tartışması nedeniyle polisler tarafından darp edildiğini öne sürerek şikâyette bulundu. Kafasına silahla darbe alan ve başına dikiş atılan akademisyenin yaşadığı anlar, üniversite öğrencileri tarafından görüntülendi. Olayın ardından darp raporu alan ve polislerden şikâyetçi olan Saka "Yanlış yere park ettiysem ceza yaz, arabamı çek anlarım ama kafama silahla niye vuruyorlar?" dedi.



Olay, dün öğle saatlerinde Kars Kafkas Üniversitesi’nde gerçekleşti. Üniversitenin Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Anabilim dalında görevli akademisyen 32 yaşındaki Tolga Saka, bir arkadaşının davetiyle Karsspor’un maçını izlemek için üniversitenin futbol sahasına gitmek istedi. Stat girişinde görevli polislerce trafiği kapatmaması konusuna uyarılan Tolga Saka, aracını giriş kapısından uzak olan bir kafenin yanına park etti. İddiaya göre, görevli trafik polislerinden M.G., daha sonra Saka’nın yanına gelerek kazağından tutup kaldırarak ‘Sen kim oluyorsun, kendini ne zannediyorsun’ diye bağırdı. Diğer polislerin etrafını sardığı sırada Saka, M.G. isimli polis tabancasının kabzasıyla vurması sonucu yaralandı. Saka, polisler tarafından Kafkas Üniversitesi Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildi.  

Polislerin haksız saldırısına uğradığını belirten Tolga Saka, yaşanan olayda suçu olmadığını, hem bedenen hem de manevi anlamda mağdur edildiğini söyledi.
 
“BAŞIMA SİLAHLA VURDULAR, MS HASTASIYIM”

Formasyon dersinin ardından Karsspor maçını izlemek için üniversitedeki futbol sahasına gitmek istediğini ancak polislerin geçmesine izin vermediğini anlatan Tolga Saka yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Stat girişindeki polisler giremeyeceğimi söyleyince aracımı stat girişinden uzakta bir kafeteryanın yakınına park ettim ve arkadaşımı beklemeye başladım. Ne olduğunu anlayamadan birden M.G. isimli polis koşarak geldi ve boğazıma sarıldı. Yanlışım varsa ceza kesin, işlem yapın dedim ama sözümü dinletemedim. Diğer polisler de müdahale etti. Beni yere yatırıp kelepçelemek istediler. Yere yatıramayınca boğazımı sıkan polis M.G. başıma silahla vurdu. Ters bir sözüm ya da hareketim olmadığı halde darp edildim, başımda 3 cm’lik yarık var, 2 tane dikiş atıldı. Doktor bana 24 saate kadar evde müşahede altında tutulmam gerektiğini söyledi. Ben hem panik atak hem de MS hastasıyım. Hiç suçum yokken bana yapılan şey reva mı? Allah’a şükür beynimde bir şey olmadı ama ya olsaydı? Bunun hesabını kim verecek?”

“OKULDA İTİBARIM KALMADI”

Saldırı nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Saka, “Bu olayla beni okulumda itibarsızlaştırdılar. Olayı gören öğrencilerim videomu çekmişler. Görüntülerde ‘Kafkas’ın hocası bakın’ diye konuşuyorlar. Benim üniversitede bir itibarım var. Bana hem bedenen, hem manevi anlamda zarar verdiler. Polislerin hepsinden şikayetçi oldum ve darp raporu aldım ama o rapor beni darp eden polislerin gözetimindeyken verildi. Tedavi gördüğüm sırada beni kontrol eden doktora darp raporu yazdırmışlar ve raporda basit tedavi olarak gösterilmiş. Bu bile terbiyesizlik. Doktorla konuşmama izin bile vermediler. Tedavinin hemen ardından beni alıp karakola ifade için götürdüler. Doktor bana baş ağrısı, mide bulantısı, halsizlik gibi beyin kanamasını işaret eden belirtiler yaşarsam beklemeden kendisine gelmemi istedi. Ben büyük bir olayı atlattım ama kafama silahla vuran polis de bana vurmaktan eli şiştiği için darp raporu almış." dedi. 

OKULDAKİ ÖĞRENCİLER GÖRÜNTÜLEDİ

Konuyla ilgili bugün savcılığa şikayette bulunan evli ve 1 çocuk babası akademisyenin yaşadığı olay, öğrenciler tarafından kayıt altına alındı. Video kaydında Saka'nın yere düştüğü ve polislerce etrafının sarıldığı görülüyor. 



Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim
Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim
Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim
Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim
Trabzonlu akademisyenin isyanı: Suçsuz yere darp edildim
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam