Trabzon’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlanacak

Mevlid-i Nebi Haftası 14-24 kasım tarihleri arasında Trabzon’da kutlanacak.

Trabzon’da Mevlid-i Nebi Haftası kutlanacak

Haber61 – Haber Servisi – 2017 yılından itibaren kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası, Trabzon’da bu yıl 17-24 Kasım tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada “Mevlid-i Nebi Haftasının İlimize, Ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim” diyerek, “Bilindiği gibi sevgili Peygamberimizin dünyayı teşrifleri, 1989 yılından beri miladi takvime göre Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaya başlanmıştı. 2017 yılından itibaren de hafta, hicri takvime göre Mevlid-i Nebi Haftası olarak değiştirilmiştir. Bu yıl da 17 – 24 Kasım tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacaktır. İlk defa geçen yıl kutlaması yapılan hafta, bu yıl “Hz. Peygamber ve Gençlik” temasıyla cami içi ve cami dışı farklı etkinliklerle, il merkezi ve ilçelerimizde kutlanacaktır. Bu bağlamda; İl Müftülüğü olarak “Hafta Kutlama Komitesi” oluşturulmuş, gereken çalışmalar tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Hafta boyunca Konferans, Panel, Ziyaretler, Radyo Programları, Kur’an Ziyafetleri, Sabah Namazı Buluşmaları ve Mevlid-i Şerif programları ile eda edilecek olan Mevlid-i Nebi Haftası’nda yapılacak olan etkinliklerin programı ise şöyle;

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

•    17 Kasım 2018 Cumartesi saat 13.15 de Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanlığı I. Hukuk Müşaviri Selami AÇAN tarafından “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferans verilecektir. Aynı zamanda bütün ilçelerimizde de konferanslar düzenlenecektir.
•    22 Kasım 2018 Perşembe günü saat 14:00 ‘de Trabzon E Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda konferans düzenlenecektir.
•    23 Kasım 2018 Cuma günü TRT Trabzon Radyosu’nda Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu söyleşi programı yapılacaktır.
•    24 Kasım 2018 Cumartesi günü, saat 13.00 ‘de İl Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu’nda kadınlara yönelik “Asr-ı Saadete Genç Gözüyle Bakış” konulu panel ve şiir dinletisi gerçekleştirilecektir.
•    İl merkezi ve ilçelerimizde bulunan bazı okullarda “Değerler Eğitimi” adı altında “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferanslar verilecektir.
•    Hafta boyunca Sevgi Evleri, Kadın Konuk Evi, Huzurevi, Şehit Aileleri ve Gaziler, Hastane, Resmi Kurum ve Kuruluşlar ziyaret edilecektir.

Cami Programları

•    17 Kasım 2018 Cumartesi günü Gülbaharhatun Camii’nde gençlerle Sabah Namazı Buluşması gerçekleştirilecektir.
•    19 Kasım 2018 Pazartesi günü Çarşı, İskenderpaşa ve KTÜ Camii’nde özel Kur’an Ziyafetleri ve Mevlid-i Şerif programları icra edilecek. Ayrıca; tüm camilerimizde benzer programlar düzenlenecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler