Trabzon-Siirt kardeşliği pekişiyor

Siirt Valisi, Trabzonlu Ali Fuat Atik öğrenci, öğretmen ve basın mensuplarından oluşan 100 kişilik kafile ile Trabzon’a geliyor.

Trabzon-Siirt kardeşliği pekişiyor

Kardeş şehirler projesi kapsamında karşılıklı bir birinden güzel projelere imza atan iki il yeni bir projede tekrar bir araya geliyor. 

TRABZONSPOR’A TAM DESTEK

Siirt Valisi,  hemşerimiz Ali Fuat Atik öğrenci, öğretmen ve basın mensuplarından oluşan 100 kişilik kafile ile Trabzon’un misafiri oluyor. 17 Şubat’ta Trabzon’da olacak Siirt kafilesi ayrıca Trabzonspor-Alanya karşılaşmasını da Akyazı’da izleyecek.

Siirt ve Trabzon Valiliği öncülüğünde Ortahisar Belediyesi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trabzonspor’un ev sahipliği kapsamında gerçekleşecek etkinlik kapsamında öğrenciler arasında basketbol ve futbol karşılaşması da gerçekleşecek.

18 Şubat Pazartesi günü Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Kız Basketbol takımı ile  Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi Genç Kızlar Bölge Şampiyonu Basketbol takımı saat 11:00’de Karşıyaka Mahallesindeki Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi spor salonunda dostluk maçı yapacak.

Aynı gün saat 14.00’te ise Erdoğdu Mahallesinde Trabzon 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Futbol takımı ile Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi Genç Erkekler Bölge Şampiyonu karşı karşıya gelecek. 

Trabzon-Siirt kardeşliği pekişiyor

FISTIK-FINDIK KARDEŞLİĞİ

İçişleri Bakanlığı himayesinde devam eden birlik ve beraberliğimizin artmasına katkı sağlayan bu güzel ve anlamlı etkinlikler sayesinde şehirlerin kucaklaşarak önyargıların ortadan kalktığını ifade eden Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt’te Kasım ayı içinde çok görkemli bir Hamsi Festivali gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “İnşallah Nisan ayında bizde Trabzon’da  ‘Fıstık festivali’ düzenleyeceğiz. Fıstık Fındık kardeşliği Allah’ın izniyle ilelebet devam edecektir” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te kardeşlik projelerine sonuna kadar tam destek olduklarını hatırlatarak “Ülkemizin kanayan yarası olan terörle mücadele deki başarı daha çok dayanışma ve kaynaşma ile olmuştur. Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi arasındaki karşılıklı ziyaretler ve projeler çok kıymetli. Emeğini yüreğini koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu topraklarda hep birlikte barış huzur ve güven içinde yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler