Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Siirt ve Trabzon arasında spor bahane kardeşlik şahane

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Siirt Valisi, hemşerimiz Ali Fuat Atik öğrenci-öğretmen ve basın mensuplarından oluşan 70 kişilik kafile ile Trabzon’da dostluk havası estiriyor.

Siirt Valisi,  hemşerimiz Ali Fuat Atik öğrenci-öğretmen ve basın mensuplarından oluşan 70 kişilik kafile ile Trabzon’un misafiri oldular. Siirt kafilesi Pazar günü Trabzonspor-Alanya karşılaşmasını da Akyazı’da izleyerek Trabzonspor lehine tezahüratlarda bulundular. 
Siirt ve Trabzon Valiliği öncülüğünde Ortahisar Belediyesi, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliği kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi ve Ortahisar Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Kız basketbol takımları arasında Hayri Gür Kapalı Spor Salonunda oynan maçının ardından ASKF Futbol sayasında Dünya Futbol şampiyonu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi futbol takımları arasında dostluk müsabakasında karşı karşıya geldiler. Basketbol maçını Siirt kız takımı kazanırken, futbol maçını 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi kazandı. Spor müsabakalarını Siirt Valisi hemşehrimiz Ali Fuat Atik ve eşi hanımefendi Fulya Atik, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün yanı sıra daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler izledi. 

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Hoşgörü ve Samimiyet Ortamı Oluşuyor.
 
Proje ile sağlam temellere dayanan bir kardeşlik köprüsü kurduklarını belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, ”Karşılıklı ziyaretler ve sosyal, kültürel, sportif etkinlikler;  kültürel kaynaşmayı daha da kuvvetlendiriyor. Hoşgörü ve samimiyet ortamı oluşuyor." dedi.  Göreve başladığı ilk günden bu yana Siirt'te devlet ile vatandaş kucaklaşmasını önemsediklerini dile getiren Vali Atik, duygularını şöyle aktardı: Geçen yıl İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 'Basın Mensupları Arasında Gönül Köprüsü Projesi"nin temeli atıldı. Trabzonlu misafirleri Siirt’te en iyi şekilde ağırladık. Siirt'ten de bir kafile kardeşlik buluşması vesilesiyle Trabzon’a gitti. Şimdi de öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz oluşan 70 kişilik bir kafile Trabzon'a gidecek. Geçen yılki gibi insanlarımızın birbiriyle kaynaştığı, birbirlerini tanıdığı çok güzel bir birliktelik ortaya çıkacak.

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Dosltuk Adına Her Şey Vardı

İçişleri Bakanlığı himayesinde devam eden birlik ve beraberliğimizin artmasına katkı sağlayan bu güzel ve anlamlı etkinlikler sayesinde şehirlerin kucaklaşarak önyargıların ortadan kalktığını ifade eden Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt’te Kasım ayı içinde çok görkemli bir Hamsi Festivali gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “İnşallah Nisan ayında bizde Trabzon’da  ‘Fıstık festivali’ düzenleyeceğiz. Fıstık-Fındık kardeşliği Allah’ın izniyle ilelebet devam edecektir” dedi.  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te kardeşlik projelerine sonuna kadar tam destek olduklarını hatırlatarak “Ülkemizin kanayan yarası olan terörle mücadeledeki başarı daha çok dayanışma ve kaynaşma ile olmuştur. Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi arasındaki karşılıklı ziyaretler ve projeler çok kıymetli. Emeğini-yüreğini koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu topraklarda hep birlikte barış-huzur ve güven içinde yaşamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Karşılıklı sosyal ve kültürel etkinliklerin kardeşliğimizi daha da pekiştirdiğini ifade eden Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak için kardeş şehirler arasında karşılıklı ziyaretler ve festivaller büyük önem taşımaktadır. Siirt ile Trabzon tarihi ve kültürüyle iki köklü medeniyetin mirasçılarıdır. Coğrafyasını, kültürünü tanımayan, tarihini bilmeyen geleceğini kurgulayamaz. " diye konuştu. Müdür Şükür Köse, Vali Atik’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. 

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

Vali Atik, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesini Zayaret Etti

Beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve Siirt ekipi ile birlikte 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Atik, dünya şampiyonu olan okulu tebirk ederek, “Sizlerle gurur duyuyuyoruz”dedi. Şampiyonluk kupası önünde eşi Fulya Atik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ve diğer konuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Atik, ardından ASKF futbol sahasında 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi arasında oynanan dostluk maçının başlama vuruşunu yaptı ve her iki takıma alkış tuttu. Siirtli öğrencileri, Vali Atik lehine,”En büyük vali bizim vali” şeklinde tezahüratlarda bulundular. 

Trabzon’da ki etkinlik ve ziyaretlerini tamamlayan Siirt ekibi ilimizden memnun ayrılarak, Trabzonluları Siirt’te davet ettiler. 

Trabzon ile Siirt arasında kardeşlik köprüsü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler