Şu anda saat kaç? Saatler geri alındı mı?

Avrupa'da saatler bu gece yarısından itibaren 1 saat geri alındı. Türkiye ise 3 yıldır yaz saati uygulamasına devam ediyor. Bu nedenle saatler geri alınmadı.

Şu anda saat kaç? Saatler geri alındı mı?

Avrupa'da yaz saatinden kış saati uygulamasına geçildi. Bu nedenle gece yarısından itibaren saatler 1 saat geri alındı.  Türkiye'de ise mobil telefonlar ve tabletlerin saat ayarı otomatik olan vatandaşların saatleri 1 saat geri alındı. Bu durum kafa karışıklığına neden olurken herkes şuanda saatin kaç olduğunu merak etmeye başaldı. Türkiye 3 yıldır Yaz saati uygulaması kullandığı için saatler ülkemizde geri alınmadı.

ŞUANDAKİ SAATİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

TÜRKİYE'DE SAATLER GERİ ALINDI MI?

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kararla, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve 2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi.

YAZ VE KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yıl içinde güneş enerjisinden daha fazla yararlanmak amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirme düşüncesi ortaya çıkmıştır. İlk kez Almanlar tarafından denenen bu metottan istenilen başarı sağlanınca pek çok ülke tarafından yapılmaya başlanmıştır. Türkiye'de yaz mevsiminde 3. saat diliminde yer alan (45° Doğu Boylamı) Iğdır'ın saati, kış mevsiminde ise 2. saat diliminde yer alan İzmit'in (30° Doğu Boylamı) yerel saati ortak saat olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle saatler yazın ileri kışın bir saat geri alınmaktadır.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Akıllı telefonalrının ayarları otomatikte olan bazı kullanıcıların saatleri geri alınınca karışıklık yaşandı. Bu karışıklığı sosyal medyada paylaşan vatandaşlar satin kaç olduğu yönünde sorular yöneltmeye başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam