Şehit öğretmenin adı kütüphanede yaşayacak

 İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu ve Türkçe Öğretmenliği bölümü tarafından Doğanşehir Anadolu Lisesinde açılan kütüphaneye şehit Necmettin Yılmaz öğretmenin ismi verildi. 

Şehit öğretmenin adı kütüphanede yaşayacak
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çifçibaşı köyünde sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada, Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran 2017 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Necmettin Yılmaz’ın ismi Doğanşehir’de bir kütüphaneye verildi. İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Salim Durukoğlu, Türkçe Topluluğu Başkanı Meltem Kaya, bölüm öğrencileri ve topluluk üyeleri topluma faydalı olmak için kitap toplama kampanyası başlattıklarını, bu kampanyayı şehit öğretmenin adını verdikleri kütüphane açma çalışmaları ile sürekli hale getirmek istediklerini belirtti. Topladıkları kitapları Doğanşehir Anadolu Lisesi’ne verdiklerini anlatan Durukoğlu, "Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ın adını yaşatmak için bu kütüphaneyi açalım, bu şekilde eğitim şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad edelim istedik. Topluma özellikle de öğrencilere yapılacak en iyi hizmet onlara okuyabilecekleri çeşitlilikte kitap kazandırmaktır" diye konuştu.

Kütüphaneye kitaplar yerleştirildikten sonra Türkçe Topluluğu Akademik Danışmanı Yardımcı Doç. Dr. Salim Durukoğlu, okul öğrencilerine “Şiir Hayat Değiştirir” konulu bir konferans verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam