Saz sözlü cezaevi önünde tepki

  Grup Yorum üyeleri ‘terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak’ suçlarından 4 aydır Tekirdağ F Tipi tutuklu bulunan grubun solisti Seçkin Aydoğan’a destek için Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevi önünde konser verdi. Geniş güvenlik önle

Saz sözlü cezaevi önünde tepki

 

 
Grup Yorum üyeleri ‘terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak’ suçlarından 4 aydır Tekirdağ F Tipi tutuklu bulunan grubun solisti Seçkin Aydoğan’a destek için Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli cezaevi önünde konser verdi. Geniş güvenlik önleminin alındığı konserde grubun diğer üyeleri, Selma Altın, Caner Bozkurt, Muharrem Cengiz, Eren Olcay, Cihan Keşkek, Alper Rüzgar ve İbrahim Gökçek arkadaşları Aydoğan’a destek için türkülerini seslendirdi. Gruba İstanbul’dan otobüslerle gelen yaklaşık 100 kişi de destek verdi.
Gitar, saz ve darbuka eşliğinde türkü söyleyen grup daha sonra cezaevi önünde halay çekerek slogan attı. 100 kişilik grup cezaevi önünde ‘Seçkin Aydoğan serbest bırakılsın’, ‘Susmaz halaylar, sürer türküler’ şeklinde sloganları attı. 5 yaşında bir çocuk da flüt çalarak gruba destek verdi.
Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklular da şarkılar söyleyerek konsere eşlik etti.
Grup Yorum Üyesi Selma Altın, “Dört duvar bu ülkede devrimci sanatçılar için hiçbir zaman bir tehdit unsuru oluşturamadı. Seçkin dört duvar arasında olabilir. Ama bugün burada olmamız Seçkin’inin de aramızda olduğunu gösteriyor. Yarın 300 bin kişilik bir konser düzenleyeceğiz. İçerideki arkadaşlarımız da bize ‘cemo’ söyleyerek seslerini duyurdu. Buradan aldığımız güçle yarın şarkılarımızı daha coşkulu bir konser vereceğiz” dedi.
Yaklaşık 100 kişilik grup basın açıklaması yaptıktan sonra geldikleri otobüslerle İstanbul’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler