Otizmli genci döverek hastanelik etti

İstanbul Avcılar’da bir kişi, iddiaya göre kız arkadaşına ’şit’ dediği gerekçesiyle yüzde 76 engelli olan genci darp etti. Vücudunda ve yüzünde yara izleri olan genç, hastaneye kaldırıldı. Olay sonrasından gözaltına alınan M.O. ise ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Otizmli genci döverek hastanelik etti

Dakikalarca darp etti

İstanbul Avcılar'da 8 Mart Pazartesi günün yaşanan olay şöyle gelişti; Teyzesinin evinin önünde bekleyen Taha Alper Behrem, iddiaya göre, sokakta otomobiliyle geçen M.O. ve kız arkadaşına seslendi. M.O., kendilerine seslenen engelli genci, kız arkadaşına laf attığını öne sürerek darp etmeye başladı. Görgü tanıklarının ifadesine göre şüpheli, Alper Behrem’i dakikalarca darp etti. 

Engelli gencin yüzünde, boynunda ve vücudunda yaralar oluştu. Çevredekilerin müdahale etmesi üzerine şüpheli ve kız arkadaşı geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Darp edilen engelli genç hastaneye kaldırıldı. Behrem Ailesi darp raporu alarak çocuklarını döven kişiden şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine ifadesi alınan şüpheli M.O. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

“Ben engelliyim dedim”
Yaşadığı olayı anlatan Taha Alper Behrem, "Boğazımı sıktı. Sonra beni dövdü. Boynumda izler var. Döverken beni demirlere vurdu. Ona, ben engelliyim dedim. Başka ne diyebilirim ki" dedi.

Kendini ancak böyle savunabiliyor
Darp edilen Taha Alper Behrem’in annesi Zeliha Yıldırım, olayla ilgili olarak "Oğlum, 'Abi ben engelliyim vurma bana' diyor. Kendini ancak böyle savunabiliyor. Çünkü karşılık vermesini bilmiyor. Etrafındakiler bırak o çocuk engelli dediğinde, 'Bana ne engelliyse engelli' diyor. Tamamen öldürme kastıyla oğlumu mahvediyor. İfadelerinde kız arkadaşıma tacizde bulundu demişler. Kız arkadaşına ’şit’ demiş. Sebebi bu. Ben böyle dediğine de inanmıyorum. Benim oğlum herkese selam verir kendi kendine konuşur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler