Önemli uyarı: Aşılamayı hızlandırın, ölümleri durdurun

İstanbul Tabip Odası, koronavirüs salgını nedeniyle vaka ve ölüm sayılarının arttığına dikkat çekerek, "Sorumlulara bir kez daha sesleniyoruz. Aşılamayı hızlandırın, ölümleri durdurun" dedi.

Önemli uyarı: Aşılamayı hızlandırın, ölümleri durdurun

İstanbul Tabip Odası, Cağaloğlu'ndaki binasında koronavirüsle ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan İstanbul Tabip Odası üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, salgının durdurulamadığını, vaka ve ölüm sayılarının arttığını belirtti.

"AŞISIZLARA KAMUSAL ALANDA KISITLAMALAR GETİRİLMELİ"

Günlük ölüm sayısının 200'ün üzerinde olduğunu söyleyen Ömeroğlu, acilen alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı:

"Aşılamanın hızla yaygınlaştırılmalıdır. Henüz aşı olmayanlara birebir ulaşılarak aşılanmanın bireysel tercih değil toplumsal sorumluluk olduğu mesajı verilmelidir. Aşısızlara kamusal alanda kısıtlamalar getirilmelidir. Okulların açılması ve eğitimin sürdürülebilmesi için bütün tedbirler eksiksiz alınmalıdır."

OKULLARDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Prof. Dr. Ömeroğlu, okulların 6 gün sonra açılacağına da dikkat çekerek, "Okulların açılması ve eğitimin sürdürülebilmesi için başta maske, dezenfektan, sıvı sabun, kağıt havlu olmak üzere kişisel hijyen malzemelerinin ücretsiz ve yeterli miktarda temin edilmesi, sınıflardaki öğrenci sayısının azaltılması, sınıfların uygun şekilde havalandırılmasının sağlanması olmak üzere bütün tedbirler eksiksiz olarak alınmalıdır" diye konuştu ve ekledi: "İstanbul Tabip Odası olarak sorumlulara bir kez daha sesleniyoruz; Aşılamayı hızlandırın, ölümleri durdurun."

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof Dr. Pınar Saip ise, "Tüm toplumun aşılanmasına yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla, iktidarın ve yöneticilerin el ele vererek bu süreci aşması gerekmektedir" ifadelerini kullandı. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu da, aşılamada gelinen nokta henüz arzu edilen düzeyin oldukça altında olduğunu ve yeterli toplum bağışıklığının henüz sağlanamadığını belirterek, "Aşı karşıtlığının yanında vatandaşların çoğunda oluşan aşı tereddüdü söz konusu" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam