Muhabirler ellerinde mikrofon ve gazetelerle yarıştı 

Muhabirler bu defa haberde değil koşu pistinde yarıştı.

Muhabirler ellerinde mikrofon ve gazetelerle yarıştı 

Şanlıurfa’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “En Hızlı Muhabir Koşusu” düzenlendi. Toplam 40 muhabirin ellerinde mikrofon ve gazetelerle koştuğu yarışma renkli görüntülere sahne oldu. 


Şanlıurfa’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından 11 Nisan Stadında “En Hızlı Muhabir Koşusu” düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaya yerel televizyon ve gazetelerden toplam 40 muhabir katıldı.
Bayrak yerine mikrofon ve gazete

Bayrak yerine mikrofon ve gazetelerin taşındığı yarışmada, 4’der kişiden oluşan 10 takım yarıştı. Her gazetecinin 100 metre koştuğu yarışmanın sonunda birinciliği ise Urfanatik Gazetesi kazandı. Yarışmada bazı gazetecilerin koşmakta zorlandıkları gözlenirken bazıları ise adeta atletlere taş çıkarttı. Urfanatik Gazetesinin birinci olduğu yarışmada, Kanal Urfa ikinci, Damga Gazetesi ise üçüncü oldu.

İlk defa böyle bir organizasyona katıldım

Yarışma sonunda takım arkadaşlarıyla birlikte birinciliği kazanmanın sevincini yaşayan Urfanatik Gazetesi Muhabiri Mehmet Kaması, “Güzel bir organizasyon oldu. Bu organizasyonda emeği geçen Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş’e teşekkür ediyorum. Gazeteci olarak ben ilk defa böyle bir organizasyona katıldım. Bu kadar gazeteci arkadaşı ilk defa bir arada gördüm. Çok mutluyum. Bu tür organizasyonların Şanlıurfa’da devam etmesi gerekiyor. Sürekli haber peşinden koşmanın stresini bu şekilde üzerimizden atabiliyoruz. Gazete ve televizyonlar olarak bu yarışa katıldık ve birinci geldik” dedi.

Çok mutluyuz

Yarışmaya katılarak bitiş çizgisine ilk ulaşan gazeteci olan İhlas Haber Ajansı (İHA) Şanlıurfa Muhabiri Bekir Basmacı ise, “Çok mutluyuz. İlk defa böyle bir organizasyon düzenlendi. Tabi biz de Urfanatik Gazetesi adına katıldık. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Bayan muhabirler yarışmayı tribünde izledi

Yarışmayı tribünden izleyen bayan gazeteci Gülizar Gülebak ise “Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Çalışan Gazeteciler Derneğinin düzenlemiş olduğu En Hızlı Muhabir Koşusuna katıldık. 40 muhabir arkadaşımız kıyasıya mücadele etti. Çok güzel anlar yaşadık, çok komik anlar yaşadık. Herkese başarılar diliyorum. Bu bir ekip işiydi. Biz de bunu gösterdik. Bayrak koşusu oldu. 4’er kişi koştu. Yine ekip işi oldu. Normalde bir haber çalışması yaparken bir foto muhabiri, bir kameraman, bir editör, bir haber yazan arkadaşımız olur. Biz de burada onu göstermeye çalıştık. Televizyonda çalışan arkadaşlar mikrofonla başladı ve mikrofonla bitirdi. Gazetede çalışanlar ise gazete ile başlayıp yine gazete ile bitirdi” dedi.

Basın mensuplarına küçük bir armağan vermek istedik

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş ise, ”Bu gün basın mensuplarımızın günü münasebetiyle biz de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak onlara küçük bir armağan vermek istedik. Bu armağan da bir bayrak yarışı projesi ve programı oldu. Hakikaten çok keyifli dakikalar geçirdik. Ben bu kadar ciddi bir katılımın olacağını tahmin etmiyordum ama arkadaşların yoğun ilgisi bizi mutlu etti. Ben basın mensubu kardeşlerime müsabakaya katıldıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber yerine sportif faaliyetler

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak da, “Bu gün basın bayramı. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bize yaptığı jestten dolayı müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu günümüz gerçekten çok ahenkli oldu. Onları katkısı da çok büyük oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak amacımız gazetecinin sahada 24 saat haber yaparken bir de sportif müsabakalara katılması için bunu yaptık. Güzel ve neşeli bir ortam oldu” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan bütün gazetecilere madalya verilirken dereceye girenlere ise kupa, madalya, başarı belgesi ve eşofman takımı hediye edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam