Kutsal emanetlere dil uzatınca kavga çıktı

Padişah türbesinde kutsal emanetlere dil uzatarak video çeken kişi tepkiyle karşılaşınca tartışma çıktı

Kutsal emanetlere dil uzatınca kavga çıktı

İstanbul Fatih'teki Sultan I. Abdülhamit ve Sultan IV. Mustafa'nın sandukalarının bulunduğu türbede tartışma çıktı. Türbe içinde bulunan Hz. Muhammed'in ayak izi ve Sakal-ı Şerif'ini kameraya alan bir şahıs, kutsal emanetlerle ve padişah mezarlarıyla dalga geçti. Türbe içindeki birçok vatandaş da, hakaretler savuran vatandaşa tepki gösterdi.

Show TV Ana Haber'de yayınlanan habere göre, I. Abdülhamit ve Sultan IV. Mustafa Türbesi'nin içinde kamera kaydı alan bir şahıs, türbe içinde "Arapça okuyorlar. Ne okuduklarından zaten haberleri yok. Peygamber Efendimizin mübarek ayak izi diye bir taş koymuşlar buraya ayak izi. Hangi taşın üzerine basarsanız basın ayak taşta iz bırakmaz. Bu da peygamberin sakalı. Ya sakal dursa ne olur. İnsanları böyle kandırıyorlar işte, Allah inancıyla. Dinbazlar. Alim denilen kişiler ve yönetimde olanlar da bundan nemalıp halkı koyunlaştırıp, sömürmektedir. Kandırmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu sözlerden sonra türbede bulunan bir vatandaş, "Sizi dinlemek sorunda değiliz. Eleştirilerinizi gidin başka yerde yapın. Burası eleştiri yeri değil. Buraya dua etmeye geldik. Seversin sevmezsin o beni bağlamaz. Bu kutsal mekanda saygılı olmak zorundasın" diyerek tepki gösterdi.

Sultan I. Abdülhamit ve Sultan IV. Mustafa'nın sandukalarını işaret ederek "Bu sandıklara mı saygı duyacağım" diye cevap veren şahıs daha sonra türbeden uzaklaştı. Türbede bulunan vatandaşlar ise güvenlik görevlisine de tepki gösterip "Bu mübareklere sahip çıkmak değil ise senin amacın durma o zaman git ağabey" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler