Kurtuluş Çehreli hayatını kaybetti

Trabzonlu ünlü aşçı Kurtuluş Çehreli hayatını kaybetti.

Kurtuluş Çehreli hayatını kaybetti

Trabzonlu ünlü yemek ustalarından, Türkiye'nin tanınan önemli aşçılarından Kurtuluş Çehreli vefat etti.

Çehreli'nin cenazesi İstanbul'daki aile mezarlığında defnedildi.

7 BİN ÇEŞİT YEMEK BİLİYORDU

20 yılı aşkın süre televizyon ekranlarında program yapan Kurtuluş Çehreli aynı zamanda dünyanın bir çok yerinde de programlar gerçekleştirdi.

9 yaşından itibaren yemek yapmaya başlayan Çehreli yaptığı bir açıklamada 7 bin çeşit yemek bildiğini söylemişti.  Çehreli, “Yemek merakım 9 yaşında başladı. 9 yaşından beri yemek yapıyorum. Dünyanın en hafif mutfağı Karadeniz mutfağı. Dünyanın en geniş mutfağı Anadolu mutfağı. Dünyanın en lezzetli mutfağı ise Osmanlı mutfağı. Trabzon’da bulunmamın nedeni yemek kitabı yazmak. Cumhurbaşkanının talimatıyla ekmek israfını yazıyorum. Kitap bitti, İstanbul’da imza töreni yapacağız. Ben öldüm mü bu iş bitecek. Bitmesin, çocuklarım öğrensin hepsi şef olsun çıksın. Ailemden bu işi benimseyen yok. İşletmecilik yaptık. Çocuklarım çok güzel yemek pişirir. Ancak yiyeceğini pişirir. 7 bin çeşit yemek yapıyorum. Bunun 850 tanesi Karadeniz yemeği. Bin 500 tane balık yemeği yapıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Haber61 Haber Servisi

Kurtuluş Çehreli hayatını kaybetti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam