KTÜ'deki hasta domuz gribi mi

Giresun'da bir kişinin "domuz gribi" virüsü taşıdığı şüphesiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edilmesinin ardından hastane başhekimi bir açıklama yaptı.

KTÜ'deki hasta domuz gribi mi

Konuyla ilgili bugün bir basın açıklaması yapan KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Tevfik Özlü, ellerine kesin belgeler ulaşmadan hastaya "domuz gribi" teşhisi koyamayacaklarını hatırlatarak, "Bir salgının içindeyiz. Giresun'dan gelen hastamız dışında daha önce hastanemize gelen iki vakayı tedavi edip gönderdik. Domuz gribi şüphesi ile bugün gelen hastamız 5 gün önce sezaryenle doğum yaptı. 32 yaşında olan hastamız 1 gün sonra zatüre ve solunum yolu rahatsızlığıyla Giresun'dan hastanemize geldi. H1N1 virüsü tespit edemedik. Biz hekimlerin, belge gelmeden kesin bir kanaat yürütmemiz doğru olmaz. Risk grubunda olan bir hastamız. Hastamızda zatüre ve solunum yolu rahatsızlığı tespit ettik. Biz gerekli belgeleri gördükten sonra buna 'H1N1 virüsü var diyebiliriz' ama biz hastaya domuz gribi vakası kabul edip buna göre tedavi uyguluyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam