Kıraathaneye gitmedi para biriktirdi bakın ne kadar birikti?

Batman'da esnaflık yapan bir vatandaş kıraathaneye gitmeme kararı alıp kahvehaneye vereceği parayı her gün damacanaya attı. 2 yıl sonunda damacanada 10 bin lirası biriken esnaf bu parayla borçlarını ödeyeceğini söyledi.

Kıraathaneye gitmedi para biriktirdi bakın ne kadar birikti?

Batman'ın Kozluk ilçesinde esnaflık yapan Mehmet Sönmezsoy, kıraathaneye gitmesi durumunda harcayacağı madeni paraları her gün damacanaya atarak 2 yılda 10 bin lira biriktirdi. Sönmezsoy, bu parayla borçlarını ödemeyi düşündüğünü ifade etti.

2 YIL ÖNCE KIRAATHANEYE GİTMEME KARARI ALDI

Mehmet Sönmezsoy, 2 yıl önce kıraathaneye gitmeme kararı alarak cebindeki madeni paraları damacanaya atmaya başladı ve 2 yıl boyunca para atmayı sürdürdü. Ağzına kadar dolan damacanadaki madeni paraları sayan Sönmezsoy, yaklaşık 10 bin lira biriktirdiğini fark etti. Sönmezsoy, gazetecilere, 2 yıl önce kahvehane ve internet salonlarına gitme alışkanlığını terk ettiğini söyledi.

ELİNE GEÇEN PARALARI DAMACANAYA ATMAYA BAŞLADI

Her gün kahvehaneye vereceği 3 lira 500 kuruşu harcamış gibi hesap ederek damacanada biriktirmeye başladığını ifade eden Sönmezsoy, daha sonra eline geçen madeni paraları da damacanaya atmaya başladığını belirtti.

BİRİKTİRDİĞİ 10 BİN LİRA İLE BORÇLARINI ÖDEYECEK

Sözmezsoy, "Önemsemediğimiz 1 liralar bugün 10 bin olarak bana geri döndü. Gençlere tavsiyem, zamanlarını boşa harcayacakları yerlerden uzak dursunlar. Oralara vereceğiniz parayı biriktirin, sizin çok daha önemli işlerinize yarayacağından eminim. Biriktirdiğim parayla borçlarımı ödemeyi düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler