Karacalar Trabzon Botanik’te görücüye çıktı

Trabzon Botanik'te bir çift karaca ile Karaca evi oluşturuldu.

Karacalar Trabzon Botanik’te görücüye çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 103 bin m2 alan üzerinde Trabzon’a kazandırdığı Trabzon Botanik’i zenginleştirmeye devam ediyor.

Karadeniz’de ilk ve tek olan Trabzon Botanik bünyesinde Bitki Kütüphanesi, Kök Müzesi ve Millet Kıraathanesini şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yaban hayatının Trabzon Botanik’te sergilenmesi için karaca evi oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsun Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma Alanından temin edilen bir çift karaca Trabzon Botanik’e yerleştirildi.

Trabzon Botanik’te 130 değişik türde 11 bin bitkinin yer aldığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Şehrimizin marka değerine çok önemli katkılar sağlayan ve Karadeniz’de bölgesinde ilk olmaz özelliği taşıyan bu önemli eseri her geçen gün daha da zenginleştirmeye devam ediyoruz. Tensipleri ile bu önemli alanı şehrimize kazandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Karacalar Trabzon Botanik’te görücüye çıktı

Karacalar Trabzon Botanik’te görücüye çıktı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam