Kadınların işgücünden yararlanmalıyız

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç Yeni Cuma Mahallesi'nde kadınlara hitap etti.  

Kadınların işgücünden yararlanmalıyız

Konuşmasının ilk bölümünde kadınlara yönelik yasal düzenlemelere değinen Başkan Genç son on yılda kadınlarla ilgili iş yaşamında ve sosyal yaşamda pek çok yasal düzenlemenin yapıldığını belirterek,  kadınlara uygulanan pozitif ayrımcılığın her alanda meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.
Artık kadınların hem siyasette ve hem de ekonomik yaşamda kendini daha fazla göstermeye başladığını dile getiren Başkan Genç, "Toplum olarak kadınların işgücünden daha fazla yararlanmaya başladık ve kadınlarımız her alanda kendilerinden söz ettirmeye başladı. Gerek belediye başkanı olarak, gerekse bürokrat olarak önemli görevlerin üstesinden başarıyla geliyorlar. Kadınlarımızın siyasette temsil oranının artması bizi son derece memnun ediyor. İnşallah daha güçlü bir temsil oranına kavuşan kadınlarımız karşılaştıkları engelleri daha kolay bir şekilde aşacaklardır." sözlerine yer verdi.  
"Biz kadınlarımızın eve kapanmasını değil, bizzat siyasal, sosyal ve ekonomik yaşamın her alanında kendilerini göstermelerini istiyoruz." diyen Başkan Genç kadınlardan Ortahisar Belediyesi'nin açmış olduğu meslek edindirme kurslarına katılmasını isteyerek bu şekilde hem bilgi ve becerilerini artıracaklarını, hem bir meslek sahibi olacaklarını böylece de aile ekonomisine katkı sağlayacaklarını söyledi. 

İÇİMİZE FİTNE SOKMAK İSTEYENLER VAR
Konuşmasının son bölümünde gündeme ilişkin konulara değinen Başkan Genç, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu süreçten çıkması için tek başına güçlü bir iktidara ihtiyaç duyduğunu belirterek huzur ve barış ortamının tekrar devam etmesinin ancak tek parti iktidarıyla sağlanabileceğini söyledi.

Dışarıda hazırlanan senaryoları Türkiye'nin içine sokup fitne çıkarmak, ülkeyi bölmek isteyenlerin olduğunu belirten Başkan Genç, "7 Haziran seçimlerinden hemen sonra, bu topraklar üzerinde bin yıldır beraber ve kardeş olarak yaşayan halkımızı bölmek isteyen güçler harekete geçti. Haince askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyor. İçimize fitne sokarak, ateş sokarak bu toprakları bölmek isteyen, dışarıda hazırlanan senaryoları uygulamak isteyenler var. Daha önce bunlar Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını müdafaa etmek adına yapıyorduk diyordular. Bu dönemde Kürt kökenli vatandaşlarımız olduğu gibi bütün vatandaşlarımıza haklar, özgürlükler tanındı. Buna rağmen bunlar yine teröre bulaştılar. Çünkü onların asıl gayesi Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını, hukuklarını savunmak değil, bu toprakları bölmek ve parçalamak bu manada da birilerine taşeronluk yapmaktır." diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler