İzlanda'da Grindavik Yakınlarında Dördüncü Yanardağ Patlaması: Bölge Tahliye Edildi

İzlanda'nın Grindavik kasabası yakınlarında, Reykjanes Yarımadası'nda son 3 ayda dördüncü yanardağ patlaması meydana geldi. Şiddetli lav akıntıları, koruyucu duvarlara ulaştı; bölge halkı ve Blue Lagoon ziyaretçileri tahliye edildi.

İzlanda'da Grindavik Yakınlarında Dördüncü Yanardağ Patlaması: Bölge Tahliye Edildi

İzlanda'nın Grindavik kasabasına yakın Reykjanes Yarımadası'nda son dönemde artan volkanik aktivite, dört ay içinde dördüncü kez lav püskürtme olayına sahne oldu.

Yerel medya kaynaklarına göre, son patlama Stora-Skogfell Dağı yakınlarında, yerel saatle akşam 20.00 sıralarında gerçekleşti ve şiddetli lav akıntıları, Grindavik'in kuzeyinde yer alan koruyucu duvarlara ulaştı.

Bu olay, yetkililer tarafından son üç ayın "en güçlü patlaması" olarak tanımlandı ve bölge halkı ile turistik mekan Blue Lagoon'dan ziyaretçiler, güvenlik amacıyla tahliye edildi. İzlanda'nın güneybatısında meydana gelen bu volkanik faaliyetler, öncesinde art arda gerçekleşen depremlerin ardından 11 Kasım 2023'te "acil durum" ilan edilmesine yol açmıştı. Grindavik yakınlarında 18 Aralık 2023 ve 14 Ocak'taki patlamaların ardından yaşananlar, bölge sakinlerinin evlerinden tahliye edilmesine ve daha sonra dönmelerine izin verilmesine neden oldu.

8 Şubat'ta kaydedilen üçüncü patlamanın ardından bu son olay, bölgedeki volkanik aktivitenin devam ettiğine işaret ediyor. Yetkililer ve araştırmacılar, durumu yakından izlerken, halkın güvenliği için gerekli önlemlerin alındığı belirtiliyor. Grindavik ve çevresindeki sakinler ile ziyaretçiler, olası ek patlamalara karşı uyarılmaya devam ediyor.

izlandanin-grindavik-kasabasi-yakinlarinda-reykjanes-yarimadasinda-son-3-ayda-dorduncu-yanardag-patlamasi-meydana-geldi-siddetli-lav-akintilari-koruyucu-duvarlara-ulasti-bolge-halki-ve-blue-lagoon-ziyaretcileri-tahliye-edildi.jpg

izlandanin-grindavik-kasabasi-yakinlarinda-reykjanes-yarimadasinda-son-3-ayda-dorduncu-yanardag-patlamasi-meydana-geldi-siddetli-lav-akintilari-koruyucu-duvarlara-ulasti-bolge-halki-ve-blue-lagoon-ziyaretcileri-tahliye-edildi-001.jpg

izlandanin-grindavik-kasabasi-yakinlarinda-reykjanes-yarimadasinda-son-3-ayda-dorduncu-yanardag-patlamasi-meydana-geldi-siddetli-lav-akintilari-koruyucu-duvarlara-ulasti-bolge-halki-ve-blue-lagoon-ziyaretcileri-tahliye-edildi-002.jpg

izlandanin-grindavik-kasabasi-yakinlarinda-reykjanes-yarimadasinda-son-3-ayda-dorduncu-yanardag-patlamasi-meydana-geldi-siddetli-lav-akintilari-koruyucu-duvarlara-ulasti-bolge-halki-ve-blue-lagoon-ziyaretcileri-tahliye-edildi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam