"İstanbul" diye Erzincan’a bıraktılar

Türkiye’ye kaçak yollarla giren Pakistan uyruklu 4 kişi, insan tacirleri tarafından "İstanbul’a geldik" denilerek Erzincan’ın Üzümlü ilçesi girişinde bırakııldı

"İstanbul" diye Erzincan’a bıraktılar

Kaçak yollarla ilk olarak Doğubeyazıt’a götürülen Pakistan uyruklu 4 kişi daha sonra tekrar otobüse bindirilerek Erzincan’a getirildi. Kaçakları taşıyan şoförün, şahısları İstanbul’a geldik diyerek Üzümlü ilçesi ile Akyazı beldesi arasında petrol ofisine yakın bir yerde indirip ortadan kaybolduğu belirlendi.

İstanbul’a gelmenin sevincini yaşayan 3 kaçak, bir ayağı olmayan arkadaşlarını da arkalarında bıraktı. Akyazı beldesine kadar tek ayakla yürüyerek gelen kaçak, vatandaşların ihbarı ile jandarmaya teslim edildi. Şahıs, "Doğubeyazıt’tan geldim. Şoför Üzümlü ile Akyazı arasında bir petrol ofisine yakın bizi indirdi, ’burası İstanbul’ dedi. Buraya kadar yürüyerek geldim" dedi.

Erzincan Göç İdaresinde işlemleri yapılan mülteci, serbest bırakıldı.

Erzincan’da yakalanan kaçakların hikayesi ‘Banker Bilo’ filmini akla getirdi. ‘Banker Bilo’ filminde Şener Şen’in canlandırdığı ‘Maho’ karakteri, köylüleri Almanya yerine İstanbul’a bırakmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler