Erzurum'a kar yağdı!

Erzurum'a günün erken saatlerinde yağan kar hava ve karayolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken, Tortum ve Tekman'da 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Balkanlar üzerinden gelen kar yağışlı hava Erzurum'u etkisi altına aldı. Me

Erzurum'a kar yağdı!
Erzurum'a günün erken saatlerinde yağan kar hava ve karayolu ulaşımını olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle çok sayıda ağaç devrilirken, Tortum ve Tekman'da 6 köy yolu ulaşıma kapandı.

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışlı hava Erzurum'u etkisi altına aldı. Mevsimin ikinci karı sabah saatlerinde şehir merkezine düştü. Kar nedeniyle Erzurum- Çat karayolunda zincirsiz ve kışlık lastiği takılı olmayan araçların seyrine izin verilmedi. Tortum-Narman ve İspir-Pazaryolu karayolunda çok sayıda araç kar nedeniyle trafikte mahsur kaldı. İl Özel İdaresi ve Karayolları'na bağlı iş makineleri ise kapalı yolları açmak için çalışma başlattı.

İstanbul-Erzurum, İzmir-Erzurum seferini yapan uçaklar günün erken saatlerinde pistin karlı görüş mesafesinin kısa olması nedeniyle Erzurum üzerinden pas geçerek geri döndü. Öğle saatlerinde karın etkisini azaltması ve pist temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından İstanbul ve İzmir'e dönen uçaklar yeniden Erzurum Havalimanı'na iniş yapmaya başladı.

İl merkezinde çok sayıda ağaç, yaprakları üzerinde biriken kar nedeniyle kırıldı ya da devrildi. Büyükşehir, Palandöken ve Yakutiye Belediyesi'ne bağlı ekipler ise kamyonlarla kırık dalları ve devrilen ağaçları kaldırdı. İl merkezinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Araçlarının yazlık lastiklerini değiştirmeyen çok sayıda sürücü ise oto lastikçilerin önünde kuyruğa girerek, kışlık lastiklerini taktırdı.

Kışın bütün olumsuzluklarına rağmen karın ve kışın tadını çıkartan çocuklar kartopu oynadı. Kamuya açık yerlerde sigara içme yasağı bulunması nedeniyle lokantalarda çalışan komi ve diğer görevlilerin kar yağışı altında iş yerlerinin önünde sigara içmesi dikkat çekti. Karla birlikte doğa güzellikleri de kendisini gösterdi. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesindeki kırmızı gül ve süs çiçeklerinin üzerine yağan kar farklı bir güzelliğin ortaya çıkmasına neden oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının önümüzdeki salı gününe kadar zaman zaman yağmurla karışık yağacağına dikkat çekti. Hava sıcaklıkları gündüz Erzurum 4, Erzincan 10, Kars 7, Ağrı 8, Iğdır 12, Ardahan 6, Bayburt 9 olarak gerçekleşirken, gece ise Erzurum 0 Ardahan 4, Kars 6, Ağrı 5, Iğdır 10, Bayburt 5 ve Erzincan 8 derece olarak ölçüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler