Ersen Küçük: “Dünyada her şey kadının eseridir”

TGC Başkanı Ersen Küçük’ten 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajı.

Ersen Küçük: “Dünyada her şey kadının eseridir”

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Ersen Küçük 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Küçük mesajında şu ifadelere yer verdi;

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulmak istenilen bir gündür. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözünden de anlaşıldığı üzere geleceğimizin mimarı kadınlarımız toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. 

Kadına karşı sergilenecek her türlü şiddet, kadınların en temel hakkı olan insan haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kullanımına engel olan, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yaratan kadına yönelik şiddetle, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele edilmektedir. 

Toplum ve birey olarak yuvasını çekip çeviren; annelik yapan ve çalışma hayatında aktif rol alarak ekonomiye katkı sağlayan kadınlarımıza cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakmadan en ön saflarda hak ettiği değeri vermeli, kadına karşı şiddetle elimizden geldiğince mücadele etmeliyiz. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılacak çalışmaların, kadınlarımızın sorunlarının çözülmesine yönelik adımlara vesile olacağına inanıyoruz. Nedeni ne olursa olsun yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımıza herkesin gerekli sevgi ve saygıyı göstermelerini, tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam