Erkek şiddetine karşı kadınlardan futbol takımı

Kadınlar, erkek şiddetine dikkat çekmek için futbol takımı kurdu.

Erkek şiddetine karşı kadınlardan futbol takımı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde eğitim gören kadın öğrenciler, Kadın Çalışmaları ve Uygulama Merkezi (NÜKÇAM) Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman öncülüğünde erkek şiddetine dikkat çekmek için futbol takımı kurdu. 



Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde hizmet veren NÜKÇAM Müdürlüğü öncülüğünde bir grup kadın öğrenci, erkeklerin kadınlara yönelik uyguladığı şiddete dikkat çekmek için futbol takımı kurdu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hazırlıkları kapsamında böyle bir çalışma yaptıklarını belirten NÜKÇAM Müdürü Doç Dr. Leyla Kahraman, "Duruma biraz tersten bakmayı yeğledik ve erkek egemen bir spor dalında, erkeklerin kadına uyguladığı şiddete dur demeyi amaçladık. Kız öğrencilerimiz çok başarılılar, çok hevesliler. Güzel bir amaç uğruna sahaya çıkacakları için yüreklerini ortaya koyacaklar. Amatör ruhla hareket ediyorlar ve gerçekten içlerinde çok yetenekli ve başarılı öğrencilerimiz de var. Bence kadın futbol takımı bundan sonra kalıcı hale gelecek" dedi. 

Erkek şiddetine karşı kadınlardan futbol takımı

"Topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadınlar neler yapmaz ki" 

Futbol takımının oyuncularından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Güneş Aslan, antrenmanlarda oldukça heyecanlandığını söyledi. Güneş Aslan, "Futbola merakım ilkokulundan beri var. Sokaklarda top koşturduğum oldu. Ama hiçbir zaman elime fırsat geçmedi. Futbol takımında oynamak üniversitede kısmet oldu. Bir erkeğin yapabileceği sporu bir kadın neden yapamasın? Topuklu ayakkabılarla ip üstünde yürüyen kadın kramponlarla neler yapamaz ki" diye konuştu.

Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencilerinden Dilara Aslanoğlu da, "Öncelikle böyle bir takım çalışmasında bulunduğum için çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Bayağı heyecanlıyız. Biz farkındalık yaratmak istiyoruz. Öncelikle belirli spor alanlarının erkeklerle bağdaşlaştırılmasından rahatsızız. Bunların kadınların da yapabileceğini göstermek istiyoruz. Ve rakiplerimizi de bekliyoruz. Kadına yönelik şiddetin dur denmesi için bir farkındalık yaratmak istedik. Elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Erkek şiddetine karşı kadınlardan futbol takımı

2017 yılında 275 kadın erkek şiddetinden dolayı öldürüldü 

Erkek şiddetinden dolayı hayatını kaybedenlerin anısına hazırlanan anıtsayaça göre, 2017 yılı başından bu yana partneri, eşi ya da eski eşi tarafından öldürülen kadın sayısı 275'e ulaştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam