Ercüment hocanın başarısı Uzakdoğu’ya ulaştı: Japonlardan Kahraman Eren’e saygı

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın başarısı Japonların dikkatini çekti ve ödülü adadığı Eren'e saygı olarak Japonlardan adım geldi.

Ercüment hocanın başarısı Uzakdoğu’ya ulaştı: Japonlardan Kahraman Eren’e saygı

Kök hücre ve hücresel tedavi alanında çalışmalarıyla tanınan Acıbadem Altunizade Hastanesi Kemik iliği Nakli Ekibi'nden Hematoloji Bilim Dalı Uzmanı ve Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinin kan ve kök hücreden ürettikleri "yapay deri", diğer adıyla "dermoplastik" çalışması ABD Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği'nin "En İyi Deneysel Araştırma Ödülü"nün sahibi oldu.
 

Yapay deri, her yıl yanık nedeniyle tedavi gören 1 milyon hastaya umut olabilecek. Ovalı, "Ülkemiz adına gurur verici olan bu ürünü kısa sürede hastaların hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi. Ovalı ve beraberindeki Türk bilim adamları 8 Ekim'de Orlando'da düzenlenecek törenle ödüllerini alacak.

Ovalı soyal medya hesaplarından yayınladığı mesajla aldığı ödülü Eren Bülbül'e ithaf edeceğini açıkladı. Ovalı yaptığı açıklamada, "Dostlar,
Ülkemizin bu sene sanirim tıp alanindaki en büyük ödüllerinden birini kan ve kök hücreden urettigimiz yapay deri "Dermoplastik" ile ABD yapılan bir eleme sonrasi almayı basardık. Milyon dolarlık bütcesi olan yüzlerce çalismayi geride bırakarak, açık ara ile(Editorun deyimi ile " clearly best paper") Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi alaninda yılın Experimental-arastirma ödülünü aldık. Dermoplastiği ilk Trabzonda gelistirmeye başlamıştım. Bir gün belki traji komik öyküsünüde anlatirim... Ama Bu ödülü 8 ekimde Orlando da alirken o kahraman çocuga.. EREN BÜLBÜL' e İthaf edeceğim. Bu ürünü kısa sürede DermoTürk adıyla hastaların hizmetine sunmak simdi bir diğer hayalim." dedi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı Yine sosyal medya hesabından Eren Bülbül adına Tokyo'daki ameliyatların ücretsiz yapılacağını da duyurdu. Sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

D"ostlar Tokyo üniversitesinden 3 gün önce gerceklesen "Eren Bülbül" adina yapılan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

İnsanlığın ülkesi yoktur:

15 ağustos ilk saatlerinde ABD de önemli bir ödülü kazandığımızı ve bunu Eren Bülbüle adayacagımı açıkladıktan sonra Japonyadan bir mesaj aldım.
Mesajı yazan Prof Dr. Kemal Yıldızdı. Japonyada Beyin cerrrahisi üzerine çalışmalar yapmak üzere Tokyo üniversitesinde bulunuyordu. Mesajda söyle yaziyordu:

"Sayin hocam aldığınız ödülü ve Eren Bülbül'e adadığınızı Japoyadaki Beyin cerrahisi ekibine anlattim. Hemen ödül konusu makaleyi incelediler ve çok beğendiler. Sonra Eren Bülbül'ü ve başına gelenleri araştırdılar. Sizi tebrik ediyorlar. Ama daha önemlisi Tokyo Üniversitesi Beyin cerrrahisi anabilim dalı bugün yapılacak tüm ameliyatları Eren Bülbül adına ücretsiz yapmaya karar verdi".....
16 ağustos günü Tokyo Üniversitesi Beyin cerrahi anabilim dalı tüm ameliyatları ücretsiz yaptı ve Erene adadı.

İyi ki varsın Prof.Dr.Kemal Yıldız.
İyi ki varsınız Japon dostlarımız.

Sevgi ile kalın.."

Ercüment hocanın başarısı Uzakdoğu’ya ulaştı: Japonlardan Kahraman Eren’e saygı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler