Bunun adı vahşet! Kedinin göz kapaklarını yaktılar...

Göz kapakları yakılmış halde kedi bulundu

Bunun adı vahşet! Kedinin göz kapaklarını yaktılar...

Kayseri'de göz kapakları yakılmış halde boş arazide bulunan kedinin tedavisine başlandı. 
 
Merkez Melikgazi ilçesi Mimsin Mahallesi'nde iki gözünün çevresi  yakılarak boş araziye bırakılan hayvanı gören vatandaşlar, durumu Kayseri  Hayvanları Koruma Derneği'ne (KAYHAKDER) bildirdi.
Araziye gelen dernek üyeleri, göz kapakları yakılan kediye sahip  çıktı. Kliniğe getirilen kediye veteriner tarafından ilaç ve solunum tedavisi  uygulandı.
 
Göz çevrelerinde ciddi hasar oluşan kedinin, iki gözünün de  görebildiği belirtildi.

Bunun adı vahşet! Kedinin göz kapaklarını yaktılar...
 
Veteriner Ali Kocataş,yaptığı açıklamada, kedinin  yakıcı ve dağlayıcı bir cisimle gözlerine zarar verildiğini ifade etti.
 
Öncelikle gözlerinin önünü temizlediklerini belirten Kocataş,  "İlaçlarını verdik, gerekli tedavilerini başlattık. Bundan sonra tedavileri bizde  olacak. Biz de sahiplenmek isteyen birisine vermeyi düşünüyoruz." dedi.
 
Veteriner Duygu Kocataş ise bu kadar sevecen bir kediye nasıl böyle  bir şey yapıldığına bir anlam veremediğini ifade ederek, "Hala insanlara  güvenebiliyor. Hala bize de sevecen bir şekilde yaklaşabiliyor. Şu an bize  tepkili değil ancak enfeksiyon ve hastalığın vermiş olduğu bir şekilde durgun."  değerlendirmesinde bulundu.
 
KAYHAKDER Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Üzel de bu tür vakalarla  karşılaştıklarında çok üzüldüklerini söyledi.
 
Üzel, "Kedinin başına ne geldi, kim tarafından getirildi, kim  tarafından yakıldı çok fazla bilgimiz yok ama bu biraz çocuk işine benziyor.  Burada tedavisi devam edecek. Daha sonra vicdan ve merhamet sahibi bir  vatandaşımızın sahiplenmesini bekleyeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam