Biri Karadenizli biri Alman - 80 günde parasız dünyayı dolaştılar

Biri Karadenizli biri Alman iki kafadar 80 günde parasız 47 Bin kilometre ve 19 ülkeyi gezdi.

Biri Karadenizli biri Alman - 80 günde parasız dünyayı dolaştılar

Haber61 – Haber Servisi – Levent Ustabaşı - Emrah Paça - Fransa doğumlu olan ve aslen Giresun – Espiyeli Muammer Yılmaz ile Alman vatandaşı arkadaşı Milan, 2014 yılında 80 günde parasız dünya turuna çıktı.


Toplamda 47 bin kilometre yol keteden ve 19 ülke gezen iki kafadar bu gezinin notlarını kitap haline getirdi. Sonrasında bir dünya turuna daha çıkan Muammer ve Milan kitaptan elde ettikleri geliri bu gezi sırasında hayır işlerine harcadı.
Bütün gezilerin toplamında 75 ülke 400’den fazla şehir gezen arkadaşlar çektikleri belgeseli önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Trabzon Uluslararası Film Festivalinde yayınlayacak.

İYİ İNSANLARIN OLDUĞUNU GÖSTERMEK İÇİN YOL ÇIKTIK

Giresunlu Muammer Yılmaz Haber61’e yaptığı açıklamada “Dünyanın her yerinde iyi insanların olduğunu göstermek için dünya turuna çıktık parasız pulsuz. İyi insanlara rastladık, yaptık 2014’de bitirdik bu yolculuğu. Otostop yapıyoruz. Arabalara biniyoruz. Sağolsunlar yemeklerini paylaşanlar oluyor, evlerine davet ediyorlar. Böylelikle Paris’ten çıktık. İstanbul’a sonrasında, İran, Pakistan, Hindistan, Amerika, Fas, İspanya ve Fransa’ya tekrar geri döndük. Toplamda 47 bin kilometre 19 ülke gezdik. Korkmadan yolculuğa çıktık. Başımıza hiçbir şey gelmedi ve hasta dahi olmadım. Bu gezinin ardından gezi anılarını içeren “Fransızca “Le tour du monde en 80 jours… Sans un centime” kitabını yazdık ve bu kitabın geliri ile 2016’da tekrar yolculuğa çıktık ve parayı tamamen hayır işlerine harcadık. Bütün gezilerle birlikte 75 ülke gezdik. 400’den fazla şehir gördük.” dedi.

Yeni hayalinin çektikleri filmi göstermek olduğunu belirten Yılmaz, “Şimdiki hayalim bir belgesel filmi yaptık adı “bir hayalim var Afrika”. Bu filmi paylaşmak istiyoruz. Önemli bir film. Güzel mesajlarımız var. Güzel bir yolculuk. İlk defa hayatımda başkalarını düşünerek yola çıktım. Başkalarına yardım etmek çok güzel oldu. Bu filmi herkesin görmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler