Ali Osman Ulusoy Doğum gününde unutulmadı

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Ali Osman Ulusoy doğum gününde anıldı

Ali Osman Ulusoy Doğum gününde unutulmadı

Haber61 – Haber Servisi – Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Trabzon’un önemli işadamlarından Ali Osman Ulusoy doğum gününde unutulmadı.

Ulusoy ailesi tarafından Beşirli Mahallesinde Ali Osman Ulusoy anısına yapılan rölyef düzenlenen törenle açıldı.

Yapılan törene Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ali Osman Ulusoy şirketler Grubu Başkanı Hülya Ulusoy ve ailesi, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Eski Okul Sporları Federasyon Başkanı Ayhan Pala, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Baştürk ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Sanayicilerinden Aydın Uzun ve davetliler katıldı.

TÖRENDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Rölyefin açılışında kesilen kırmızı kurdele sonrasında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, Ali Osman Ulusoy’un Trabzon için köklü bir değer olduğunu bildiğini söyleyerek Ailesinin de Trabzon’da bu değeri daha ilerilere taşımak için çabaladığını ve ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirtti.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada, “Ali Osman Ulusoy kardeşleri ile birlikte sadece Trabzon’u değil bütün ülkeyi temsil etti. Mesela İran İş Konseyi başkanlığını yaptı. Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin Başkanvekilliğini yaparken petrol boru hattına imzayı TOBB adına o koydu. 48 yıl kırılması adeta imkansız olan bir zamanda TTSO’nun Meclis Başkanlığını yürüttü. Bunun 32 yılını başkan olarak devam ettirdi. 48 yılda bu şehirde sanayinin gelişmesinde, ticaretin gelişmesinden elinden geleni yaptı. Bitmeyen enerjisiyle komşu Gürcistan’ı ziyaret ettiğimde orada da çok saygın bir yeri olduğunu gördüm. Tabi ki Turizm ve taşımacılığın ana unsurunu oluşturduğu ticaret hayatında böylece komşu ülkelere de çok iyi bir şekilde arkadaşlıklar dostluklar kurabildi. İran iş Konseyi başkanlığı sırasında İran’a gittiğimizde ne kadar sevildiğini ne kadar saygın olduğunu gördük” dedi.

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Trabzon’un yetiştirdiği, Türk dünyasının önemli iş adamlarından Ali Osman Ulusoy’un adının yaşatılması ve gelecek nesillere tanıtılması adına bu organizasyonda emeği geçen başta kızı Hülya Ulusoy’a, ailesine ve bu anıtın yapılmasına vesile olan herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz.” dedi.

Hülya Ulusoy Haber61’e yaptığı açıklamada “ben bunu çok istedim Suphi hocam da bana yardımcı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Rölyefi tasarlayan heykeltıraş Suphi Ertuğrul Haber61’e yaptığı açıklamada “Bu çok güzel bir süreçti. Bunda bir sürü katkı var. Hülya Hanım ile başladı. Trabzon Büyükşehri Belediye Başkanımızın da çok büyük faydası oldu. Böyle bir ölümsüz insanı yaşatmak bana nasip oldu. Çok mutluyum. Doğum gününde bunu yaşadık. Herkese teşekkür ederim.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler