Ahmet Kurt: “Kadının gücünü geleceğimizin teminatı olarak görmeliyiz”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt’un 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Mesajı…

Ahmet Kurt: “Kadının gücünü geleceğimizin teminatı olarak görmeliyiz”

Trabzon Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İl Müdürü Ahmet Kurt 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle açıklamada bulunarak 5 Aralık’ta kadınların seçme ve seçilme hakkı elde etmesiyle bir milat yaşadığını söyledi.

Kadınların olmadığı ya da simgesel olarak bulunduğu siyasi ve toplumsal yaşamda, gelişimden bahsedilemeyeceğini belirten Kurt şunları söyledi;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 5 Aralık 1934 te Türk kadınına “Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı”nı teslim ederek,  dünyada kadın hakları hususundaki gelişimde ülkemizin baş aktörler arasında olmasını sağlamıştır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952 ve İsviçre'de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Kaldı ki; Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları bilinmektedir.  Bu motive edici gerçekleri söylerken yakın geçmişimizde kadınların da seçilme açısından kendi içinde ayrımcılığa tabi tutulduğunu, bazı kadınların seçilme hakkını kullanabilmesi için yaşam tarzında değişikliğe gitmemesi gereken günlerin de geçirildiği gerçeği unutulmalıdır. Kadınların Seçme ve Seçilme hakkının ön şartsız kullanılması hususundaki engeller kalktı. Farklı din, dil, etnik kökene sahip tüm kadınlarımızın gerek ülke sınırlarımız içinde gerekse ülke sınırlarımız dışında aynı haklara sahip olmasını istiyoruz. Kadının değiştirici ve dönüştürücü gücünü geleceğimizin teminatı olarak görmeliyiz. Bu vesile Türkiye’de kadına seçme seçilme hakkı verilmesi için 1920’li yıllarda şehir şehir dolaşıp konferanslar vererek katkı sağlayan Trabzon Türk Ocakları Şube Başkanı Süreyya Hulusi Hanımı da rahmetle anarak, kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, kadının siyasi temsilinin daha da artmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam