Adana Pozantı'da Nadir Görülen Lekeli Semender Koruma Altına Alındı

Adana'nın Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkı'nda, nesli tehlike altında olan "lekeli semender" görüldü. Vatandaşlar, semenderi tren raylarından uzaklaştırarak korudu.

Adana Pozantı'da Nadir Görülen Lekeli Semender Koruma Altına Alındı

Adana'nın Pozantı İlçesi'nde, Nesli Tehlike Altında Olan Türk Semenderi Belemedik'te Görüldü

Adana'nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Tabiat Parkı, nadir görülen bir doğa olayına tanıklık etti. Bölge sakinleri, tren raylarının yakınında, nesli tehlike altında olan ve "Türk semenderi" olarak da bilinen lekeli semenderi gözlemleme fırsatı buldu. Bu tür, korumada öncelikli ve azalan varlık durumunda olan canlılar arasında yer alıyor.

Vatandaşlar tarafından fark edildikten sonra, semender, güvenliği için tren raylarından uzak bir alana taşındı. Bu sayede hem canlının korunması hem de doğal yaşamının devam etmesi sağlandı.

Lekeli semender, kısa bir süre gözlemlendikten sonra doğal yaşamına geri dönerek gözden kayboldu. Bu olay, bölgedeki biyoçeşitliliğin ve korunması gereken türlerin farkındalığını artırırken, doğa koruma çalışmalarının önemini bir kez daha vurguladı.

adana-pozantida-nadir-gorulen-lekeli-semender-koruma-altina-alindi.webp

adana-pozantida-nadir-gorulen-lekeli-semender-koruma-altina-alindi-001.webp

adana-pozantida-nadir-gorulen-lekeli-semender-koruma-altina-alindi-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler