2018 tatil günleri takvimi – 2018’de kaç gün resmi tatil var?

Dünya büyük kutlamalarla yeni yıla girdi. Şimdi ise çalışanların en çok merak ettiği konular arasında 2018 yılında kaç gün resmi tatil olduğu sorusu geliyor. Bu sorunun cevabı haberimizde.

2018 tatil günleri takvimi – 2018’de kaç gün resmi tatil var?

Türkiye coşkulu kutlamalarla 2018’e girdi. 31 Aralık 2017 gününün Pazar gününe denk gelmesi ile 1 Ocak 2018 Pazartesi günü resmi tatil olurken herkesin aklına “2018’de kaç gün resmi tatil var?” sorusu geliyor. 2018’deki tatil olacak günleri sizler için derledik.


2018 yılında bazı tatiller hafta sonuna denk gelirken bazı tatiller ise haftaiçi günlerine denk geliyor ve bu günlerin haftasonu tatili ile birleştirilmesi ile çalışanları uzun bir tatil bekliyor. 2018 yılında haftasonu ile birleşerek oluşan resmi tatil günlerinin toplamda 116 gün olduğu ortaya çıktı. Bu tatillerin arasında haftasonu ile birleşerek 9 gün yapılabilecek tek resmi tatil gününün Kurban Bayramı tatili olabileceği görüldü.  


İşte 2018’deki tatil günleri;

YILBAŞI TATİLİ (BUGÜN)

30 ve 31 Aralık'ın hafta sonuna denk gelmesi ile birlikte 1 Ocak olan resmi tatil günü Pazartesi. Bugün itibariyle çalışanlar ilk resmi tatili yapıyor.  Yılbaşı tatilini cumartesi ve pazar ile bağlayanlar, bugünle birlikte üç gün tatil yapıyor.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Bayram Pazartesi gününe denk geliyor. Böylece çalışanlar 23 Nisan'ı haftasonu ile birleştirerek 3 günlük bir tatile çıkabilir.

1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olan resmi tatil ise Salı gününe denk geliyor. Eğer Pazartesi günü izin alınırsa haftasonu ile birlikte toplamda 4 gün tatil yapılabilecek.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Cumartesi gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çalışanlar için resmi tatil niteliği taşımayacak.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı'nda bu sene uzun tatil gözükmüyor. 14 Haziran Perşembe gününe arifesi denk gelen Ramazan Bayramı, Cuma, Cumartesi ve Pazar gününü kapsıyor. Dolayısıyla tatil yapmak isteyenlerin uzun uzun tatil yapma hayali de askıya alınmış olacak.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Pazar gününe denk gelen bir diğer resmi tatil ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü...

KURBAN BAYRAMI

Çalışanlar için en avantajlı tatil Kurban Bayramı olarak gözüküyor, çünkü yine 9 günlük bir tatil var. Arife gününün 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelmesi ile birlikte toplam 4.5 gün resmi tatil yapılabilecek. Arife günündeki yarım günü alan çalışanlar, önceki ve sonraki hafta sonu ile 9 gün tatil yapabilecek.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Bu vesile ile Cuma gününü de dahil ederek tatilini haftasonu ile birleştirebilecek olanlar toplamda 4 gün tatil yapabilecek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

2018 resmi tatillerde Pazartesi gününe denk gelen bir diğer milli bayram ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Burada da tatil haklarını uzatmak isteyenler bir önceki haftasonu ile birleştirerek yine 3 günlük kısa bir tatil yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler