17 yıllık eşini kendisini aldattığı iddiasıyla boğarak öldürdü!

Ankara'da, kendisini aldattığından şüphelendiği 17 yıllık eşini boğarak öldüren İbrahim K.'nin müebbet hapis cezası isteniyor.

17 yıllık eşini kendisini aldattığı iddiasıyla boğarak öldürdü!

Ankara'da, kendisini aldattığından şüphelendiği 17 yıllık eşi Sibel K.'yi (43) boğarak öldüren çiğ köfteci İbrahim K. (45) hakkında iddianame hazırlanarak, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede İbrahim K.'nin, mahalleden tanıdığı birisinin minibüsünden inerken gördüğü eşini, dişçiye gittiğini, dönüşte minibüs sürücüsünün eve bırakabileceğini söylemesi üzerine aracına bindiğini belirtince dişçi ile yüzleştirdiği, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği belirtildi. İbrahim K.'nin, cep telefonunda tanımadığı 2 numara tespit ettiği eşini çıkan tartışmada boğarak öldürdüğü anlatıldı.

Geçen yıl 2 Eylül'de Mamak ilçesinde meydana gelen olayda çiğ köfte dükkanı işleten İbrahim K., kendisini aldattığından şüphelendiği eşi Sibel K.'yi, evde çıkan tartışmada telefon kablosuyla boğarak ve ekmek bıçağı ile bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan İbrahim K. hakkında iddianame düzenlenerek, müebbet hapis cezası istemiyle Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede yer alan bilgilere göre çiftin 17 yaşındaki oğlu annesini, olaydan 1 hafta önce mahalleden tanıdıkları pazarcılık yapan kişinin minibüsünden inerken gördü.

KAMERA KAYITLARINI İNCELEYİP, DOKTORLA YÜZLEŞTİRMİŞ
Oğlunun durumu anlattığı İbrahim K., evde eşine bu durumu sordu. Sibel K. da dişçiye gittiğini, dönüşte tesadüfen gördüğü sürücünün 'mahalleye gidiyorum, isterseniz bırakayım' demesi üzerine aracına bindiğini söyledi. İbrahim K. da ertesi gün dişçiye giderek, "Eşim cüzdanını düşürmüş, güvenlik kameralarında tespit edebilir miyiz?" diyerek kamera görüntülerini izledi. Görüntülerde eşini göremeyen İbrahim K., bir gün sonra eşini dişçiye götürerek, yüzleştirdi. Doktor ise "Ben günde 80 hastaya bakıyorum, nasıl hatırlayım?" cevabını verdi. Hastane kayıtlarından eşinin geldiği en son tarihin 2018 olduğunu öğrenen İbrahim K., Sibel K.'ın cep telefonunu inceledi. İbrahim K., tanımadığı iki numaradan eşinin defalarca arandığını görünce ikili tartışmaya başladı. İbrahim K., tartışmada eşini boğarak ve bıçaklayarak öldürdü.

'BOŞANMADAN BAHSEDİNCE DELİYE DÖNDÜ'
İbrahim K. ifadesinde ise aldattığını düşündüğü eşine boşanmak istediğini söylediğini ileri sürerek, "Boşanmadan bahsedince eşim deliye döndü. Sonra aldattığını itiraf ederek 'Erkek misin sen?' diyerek yüzüme tükürdü. Kendimi kaybettim. Boğazını sıktığımı hatırlıyorum. Telefon kablosu ve bıçak kullandığımı Adli Tıp Raporu’ndan sonra öğrendim" dedi. K. ayrıca, eşinin en küçük çocuklarının kendisinden olmadığını da söylediğini, bu nedenle bunun tespiti için DNA karşılaştırması yapılmasını talep ettiğini de söyledi.

'SANIK HER KADIN CİNAYETİNDE OLDUĞU GİBİ SAVUNMA YAPTI'
Sibel K.’ın ailesinin avukatı Hürriyet Sümer Kala, cinayetin planlı bir şekilde işlendiğini, sanığın tahrik indirimi almak için bu şekilde ifade verdiğini iddia ederek, "Sanık, olayın nasıl gerçekleştiğini detaylı bir şekilde anlatamadı. Her kadın cinayetinde olduğu gibi eşinin aldattığını itiraf ettiğini, kendisine hakaret ettiğini belirterek haksız tahrik indirimi almaya çalışmaktadır. Eliyle boğmaya çalıştığını, sonra kablo ile boğduğunu söylemesine rağmen Adli Tıp Kurumu raporunda, kadının tırnaklarında herhangi bir şey bulunamamıştır. Yine raporda sanığın herhangi bir yerinde çizik dahi olmadığı, olay mahallinde herhangi bir dağınıklık olmadığı tespit edilmiştir” dedi. Avukat Kala, bu kadın cinayetine kamuoyunun yeterince sahip çıkmadığını da belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler