Levent Tan

Levent Tan

Trabzonspor SPK'yı kandırdı mı?

Herkesin malûmudur... Trabzonspor Kulübü, uzunca bir süre QNB - Vestel ve SOCAR firmaları arasında dönüp dolaşan sponsorluk spekülasyonlarını 2 Ağustos'ta yaptığı sezon açılışından saatler önce noktalamış. Stadyumda her iki tarafı da Muharrem Usta'nın temsil ettiği bir imza töreni düzenlenerek Akyazı Stadı'nın isim hakkının Medical Park'a verildiği ilan edilmişti.

Stadyum henüz Trabzonspor'un olmamasına rağmen imzalanan bu anlaşmaya göre Medical Park, Trabzonspor Kulübü'üne 5 yıllık reklam bedeli için KDV dahil 29 Milyon 500 bin Euro ödeyecekti. Bir de ''Bağlı kuruluş'' denerek İstinye Üniversitesi'nin Trabzonspor Kulübü üzerinden reklamlarını yapmasına onay verecekti.

''Para paradır abi'', ''Bugüne kadar kim cebinden 30 Milyon Euro vermiş'', ''Helal olsun Usta'ya'' denerek kimse ötesini, berisini sorgulamadı!

Hemen, o gün stadyumun adı Medical Park Arena olarak anons edildi... Akyazı'da Medical Park'ın reklamları dönmeye başladı... Formaların en güzel yerine İstinye Üniversitesi yazıldı... Hatta; bir ara Yusuf Yazıcı İstinye Üniversitesi'nin ''Bizi tercih edin'' temalı reklamlarında bile oynadı.

Neyse...

İşin ilginç kısmı şu ki; Trabzonspor Kulübü ile Medical Park arasında imzalanan sözleşmedeki taraflardan biri kanunen yok hükmünde!

Trabzonspor Kulübü'nün borsaya açık şirketi tarafından Sermaye Piyasası Kurulu ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı 2 Ağustos tarihli bildirimde ''Şirketimiz ile Medicalpark Sağlık Yatırımları A.Ş arasında imzalanan reklam anlaşması...'' ifadeleri geçiyor.

Oysa ki Türkiye'de Medicalpark Sağlık Yatırımları A.Ş adında kurulu bir şirket yok!
Trabzonspor SPK'yı kandırdı mı?

Medicalpark Sağlık Hizmetleri A.Ş adında şirketler ve şubeleri var ancak Medical Park Hastanelerinin bağlı olduğu çatı şirketin adı ''MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş''...

Yani Trabzonspor Kulübü'nün Medical Park Hastaneleri ile bir sözleşme imzalaması halinde ''MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş'' unvanı üzerinden işlem yapması gerekiyor. Hadi onu ıskaladılar, 4 yıl önce değiştirdikleri unvan olan ''Medical Park Sağlık Hizmetleri A.Ş'' üzerinden sözleşme imzaladılar diyelim...

O da değil. KAP bildirimindeki unvan ''Sağlık Yatırımları A.Ş''

Yani taraflardan biri kağıt üzerinde hiç var olmamış...

Konuyu danıştığım üst düzey bir SPK uzmanı geçmişte böyle vakaların yaşandığını ancak manipülasyona girdiği için cezai yaptırımı olduğunu ifade etti.

Bir dönem bazı şirketlerin ticari itibarını hiçe sayarak hisse hareketleri adına ''XXX Altın arama şirketiyle görüşmelere başlanmıştır'' diyerek karşılıksız bildirimde bulunulduğunu, yatırımcının da ''Yahu bunlar altın bulacak herhalde'' diyerek hisse satın aldığını ancak daha sonra büyük cezalarla karşılaştıklarını belirtti.

Konunun bir diğer tarafı Trabzonspor'dan yatırımcı ilişkileri bölümü ise anlaşmada herhangi bir sorun olmadığını ve sözleşmenin MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş ile imzalandığını söylüyor. Birim sorumlusu Vural Hazır, ''Spekülasyona sebebiyet verecek herhangi bir açıklama bulunmadığından SPK talebi doğrultusunda herhangi bir düzeltme açıklaması yapılmamıştır.'' diyor.

Trabzonspor'un 30 Milyon Euro'luk hayali bir sponsorluk sözleşmesi imzalamış olduğuna, SPK'yı kandırdığına inanmak istemiyorum!

Ancak gözle görülür veya gözden kaçan bir sorun olduğu aşikar.

Trabzonspor Kulübü, bir hata olmadığını söylüyor... Ben ise burada bir yanlışlık olduğunu savunuyorum.

Umarım ben yanılırım!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR