Trabzon'da danışmanlık hizmetleri artık daha güçlü!

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Uygulama hakkı kazanan yeni projeleri ile vatandaşların psikolojik sorunlarına ve taleplerine daha güçlü bir şekilde cevap verecek.

Trabzon'da danışmanlık hizmetleri artık daha güçlü!

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hem kurum bakımında olan vatandaşların hizmet kalitesini arttırmak hem de boşanma danışmanlığı, aile danışmanlığı, bireysel danışmanlık, kriz ve yas danışmanlığı gibi çeşitli alanlarda hizmet almak üzere kuruma başvuru yapan kadın, çocuk, engelli veya yaşlıların daha nitelikli hizmet alabilmeleri adına il genelinde var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşların daha etkili ve nitelikli danışmanlık hizmet alabilmeleri amacıyla Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Refahın Arttırılması temasıyla hibe duyurusuna çıktığı 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün “Bireysel Danışmanlık Hizmeti Alan Vatandaşların Psikolojik İyilik Halinin Korunması ve Geliştirilmesi Projesi” ile yaptığı başvuru uygulama hakkı kazandı.

Trabzon'da danışmanlık hizmetleri artık daha güçlü!

Söz konusu proje kapsamında Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda görev yapan psikolog, psikolojik danışman ve sosyal çalışmacı ünvanına sahip 20 personel, alanında uzman ve ulusal çapta çalışmalar yürüten Doç. Dr. Itır Tarı Cömert tarafından 8 günlük bilişsel davranışçı terapi eğitimi verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan personeller kuruluşlara danışmanlık almak üzere başvuru yapan vatandaşların psikolojik sorunlarına ve taleplerine cevap verecek.

Trabzon'da danışmanlık hizmetleri artık daha güçlü!

Projenin başarıyla uygulanması sonrasında Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam yaptığı açıklamada “Projemizin uygulanmasında katkı sağlayan başta Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Önümüzdeki süreçte uygulanan projenin de vereceği güçle birlikte artık vatandaşlarımıza daha etkili danışmanlık hizmeti verecek olmanın mutluluğu içindeyim. Psikolojik olarak destek almak isteyen, normal hayatın akışı içerisinde sorunlar yaşayan ve çözüm için danışacak birini arayan kadın, engelli, çocuk veya yaşlı demeden tüm vatandaşlarımızı İl Müdürlüğümüze veya sosyal hizmet merkezlerimize başvuru yapmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber