Trabzon'da Atatürk Köşkü ziyarete açıldı

Trabzon'da restorasyonu tamamlanan Atatürk Köşkü ziyarete açıldı.

Trabzon'da Atatürk Köşkü ziyarete açıldı

Trabzon'da 2022 yılı Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanan Atatürk Köşkü yeniden ziyarete açıldı.

Kapsamlı şekilde düzenleme ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilen Atatürk Köşkü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılının kutlandığı 29 Ekim'de yeniden ziyarete açıldı.

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-2.jpg

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-8.jpg

ZORLUOĞLU: "VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Yine Eylül-Ekim aylarında burayı kapatmıştık ve restorasyona almıştık. Atatürk Köşkü'nün Cumhuriyetimizin 100. yılında 29 Ekim'de ziyarete açılacağını kamuoyu ile paylaşmıştık. Verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-6.jpg

Cumhuriyetimiz bir asrı tamamladı. Bu anlamlı günde Atatürk Köşkü'nü yeniden hizmete açarak taçlandırmış olacağız.

Titiz bir çalışma yapıldı. Bodrumundan çatısına, her türlü ayrıntısına kadar çalışma yapıldı. Detaylı şekilde ele alandı ve restorasyonu tamamlandı. Sadece yapısal ve mimari olarak değil, teftişini de bütünüyle ele aldık. Eşyaları Ankara'ya götürdük, eksikler tamamlandı. El işçiliği ile yapıldı. Aynı zamanda çevre düzenlemeleri yapıldı. Uzun yıllar yerli ve ve yabancı, herkes ziyaret edebilecek.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk son teşrifinde, tüm mal varlığını milletine bağışladığı vasiyetnamesini burada yazdı. Biz Trabzon olarak kadim bir şehiriz. Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğup büyüdüğü, Atatürk'ün 3 kez ziyaret ettiği şehir olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz.

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-3.jpg

BAŞKAN GENÇ: "GURUR GÜNÜNDE YENİDEN AÇIYORUZ..."

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi;

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Anlamlı bir mekandayız. Atatürk Köşkü'nü uzunca bir zamandır aslına uygu şekilde restorasyonu yapılıyordu. Bu gurur günümüzde yeniden açılışını yapıyoruz. Bu konuda büyük bir irade ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'na teşekkür ediyorum.

Bu güzel Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhlar şad olsun.

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-4.jpg

VALİ AZİZ YILDIRIM: "BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

"Benden önceki konuşmacılar çok güzel ifade ettiler. Başkanımız burayı neden ve nasıl yaptıklarını söyledi. Çok güzel bir tören oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir tören yapıldı. Fatih Sultan Mehmet Han burayı bize yurt yaptı. Yavuz Sultan Selim Han, burada idarecilik yaptı. Kanuni Sultan Süleyman burada yetişti, havasını teneffüs etti. Atatürk, Trabzon'a 3 kez teşrif etti.

Geçen yıl Atatürk Köşkü'nde başlanan çalışmalar bugün itibariyle bitti. Bu akşam 100. yıl resepsiyonunda da burada olacağız. Gerek Trabzonlular gerekse dışarıdan gelenler için burası uğrak mekanlardan biri olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

ataturk-kosku-hizmete-aciliyor-5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber