Trabzon Eczacı Odası'ndan Ticaret Bakanlığı listesine tepki: Reddediyoruz!

Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı fahiş fiyat listesine 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası'ndan tepki geldi.

Trabzon Eczacı Odası'ndan Ticaret Bakanlığı listesine tepki: Reddediyoruz!

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulunca ceza kesilen, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat uyguladığını belirttiği 198 firmanın isimlerini açıkladı.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, son dönemde Kovid-19 salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edildiği belirtilen firmaların isimleri, satışın yapıldığı mecra, uygulanan ceza tutarı ve faaliyet gösterdikleri iller yer aldı.

Duyuruda, Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Reklam Kurulunun mart ayında gerçekleştirdiği iki toplantıda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 198 firma hakkında 10 milyon 90 bin 60 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Listede Trabzon'dan iki eczane ve iki medikal şirketi olduğu görüldü. Bu eczane ve medikal şirketlerine 10 bin 475'er lira cezai işlem uygulandığı belirtilmişti.

18. Bölge Trabzon Eczacı Odası’ndan, Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı uygulamaya tepki geldi.

Haber61’e konuşan 18.Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Çetin Kansız “ Hiç bir arkadaşımızın bu tarz eylemlere girişmeyeceğine eminim” ifadelerini kullandı.

Kansız “Ticaret Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu uygulamayı doğru bulmuyorum. Eczacı arkadaşlarımızın ellerinde önceden olan maskeler vardı. 50 kuruşa aldıkları maskeleri vatandaşa sunmuşlardı. Maskeler bitince yeni siparişlerde bu fiyat 3-4 liralara çıktı. Bu ne eczacı nede aracı kurumdan kaynaklanan bir durum değildir, üreticilerden kaynaklanan bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Eczacı odası olarak biz maskeleri uygun fiyata temin edip kar amacı gütmeden satmayı planlıyorduk diyen Çetin kansız “ Ancak Sağlık bakanlığının 2 hafta önce yaptığı açıklama nedeniyle bu uygulamayı askıya almıştık. Şimdi bu yaşanan gelişmelerden sonra Trabzon Eczacılar odası olarak Trabzon’da bir fabrika ile görüştük, maskeleri en uyguna temin edip, Rize, Artvin , Gümüşhane ve Trabzon illerimizde halkımıza kar amacı gütmeden sunmanın çalışmalarını yapıyoruz” dedi.

Trabzon’da hiçbir eczacı arkadaşımızın bu tarz bir eyleme girmeyeceğine eminim diyen Çetin Kansız “Hatta listede adı geçen bir eczacı hanımefendi daha önce bize gelip, bir çalışma yapalım ve bu maskeleri karsız vatandaşın hizmetine sunalım önerisinde bulunmuştu. Bu tarz bir öneride bulunan, farklı bir eylemin içerisinde olur mu? Eğer Trabzon’da bu tarz fahiş fiyat ve fırsatçılık girişiminde bulunan bir eczacı meslektaşımız olursa ona en ağır cezayı vermekten çekinmeyiz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Bize lütfen maske temiz edin biz de bunları halkımıza karsız ulaştıralım. Arkadaşlarımıza verilen cezaları reddediyorum. Trabzon’da iki ve Rize’deki 2 arkadaşımız için her türlü hukuki haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isterim.” İfadelerini kullandı.

“Biz eczacılar diğer sağlık çalışanları gibi haftanın 7 günü 24 saat ulaşılan bir meslek grubuyuz ve bulaş riskin yüksek olduğu meslek grubundayız. Bize de bakanlık tarafından eldiven, gözlük gibi koruyucu malzemeler gönderilmesini talep ediyoruz. ancak şu ana kadar her hangi bir gelişme yaşanmadı” diye sözlerine devam eden Kansız “Ayrıca şunu da belirtmekte de yarar var ki yanlış uygulamalar ile eczacı arkadaşlarımızın rencide edilmesi doğru değil. Bu algıyı oluşturduğunuzda eczacı meslektaşlarımızın en çok ihtiyaç duyulan zamanda moral ve motivasyonlarını düşürmemek gerekir. Eğer bölgemizde herhangi bir meslektaşımızın maske ve dezenfektan ürünlerde fahiş fiyat ve fırsatçılıkla ilgili bir eylem şüphesi olursa, halkımızın bunu bize bildirmesini talep ediyorum. Evde kalın, sağlıklı kalın.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber