Trabzon’da toplu taşımada yaşanan sorunlar gündemdeki yerini korurken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in dolmuş durağı ziyaretinde yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Genç, duraklarda belirlenen kurallara uyulması gerektiğini vurgulayarak trafik akışını aksatan ihlallere karşı taviz verilmeyeceğini söyledi.
Pazarkapı'da dolmuş depolama alanları oluşturulurken Meydan çevresinde ise duraklarda belirlenen araç sayısının ihlal edildiği gerekçesiyle Başkan Genç sert tepki gösterdi.
“ORADA TAVİZ OLMAYACAK”
Durakların yerleri ve burada bekleyecek araç sayılarının dolmuş esnafının bağlı olduğu odayla istişare edilerek belirlendiğini ifade eden Başkan Genç, alınan kararlara uyulması gerektiğini dile getirdi.
Kuralların ihlal edilmesi durumunda yaptırım uygulanacağını belirten Genç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ben yazdığını çizen adam olmadım. Bundan dolayı kaybettiğim de oldu. Varsın olsun. Belediyenin cezaları da dahil bütün duraklarımızda ihlal olursa ‘bunun yaptırımını ben yapacağım’ ilan ederek verdik o durakları. O durakların tamamını postanesi, ötekisi, berikisi aşağıya taşınırken odanın talebi üzerine yaptık. Ama bunu ihlal etmeyelim dedik. Kaptanlarımız bunu ihlal ediyor. Orada gözünün yaşına bakmayacağım. İsterseniz kızın, darılın bana. Benim derdim trafiği aksatacak ihlaller. Orada taviz olmayacak. Talimatı huzurunda veriyorum. Süre verelim. Orada irade şeffaflığını göstersin. Durak yeri, orada duracak araç sayısı, kararı tamamen kafamıza göre değil ne yapacaksak odayla istişareyle yapacağız dedim. Aleyhinize de karar vereceksem bunu da sizinle istişareyle yapacağım. Esnafımızın da derdi bizim derdimiz.”

KORSAN TAŞIMACILIK YAPAN ARAÇLARA YAPTIRIM MESAJI
Başkan Genç, korsan taşımacılık konusunda da uygulanacak yaptırımlara dikkat çekti. Genç, “Ticari arabasıyla korsanlık yapanın ticari arabası iptal olsun. Kararı alın uygulayacağım.” dedi.
AYAKTA YOLCU TARTIŞMASI GÜNDEME GELDİ
Ziyaret sırasında dolmuş esnafı, özellikle okul çıkış saatlerinde öğrencilerin ulaşım sorunu yaşadığını belirterek, “Belli saatlerde okul dağılımında öğrencilerimiz yolda kalıyor. Almazsan olmuyor. Alsan ceza yiyoruz.” ifadelerini kullanırken dolmuş sefer sayısının artırılması gerektiği görmezden gelindi.
Başkan Genç ise ayakta yolcu taşınmasının normalleştirilmesine karşı çıkarak, “Ayakta yolcuyu meşrulaştıracaksak hiç konuşmayalım. Bu anlayış ayakta yolcuyu meşrulaştırır.” dedi.