Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketinde sermaye artırımı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketi için sermaye artırımı mecliste görüşüldü.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketinde sermaye artırımı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıya Başkanvekili Atilla Ataman Başkanlık etti.

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonundan 3 madde ve İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen 6 madde görüşüldü.

Maddelerden TRABİTAŞ Sosyal ve Kültür Hizmetleri Ticaret Ananonim şirketinin sermaye artırımı da görüşüldü.

TRABİTAŞ Sosyal ve Kültür Hizmetleri AŞ'nin sermayesinin 25 Milyon TL'den 31 Milyon TL'ye çıkarılması mecliste görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in “Her 3 ayda 1 veya her ihtiyaç halinde sermaya artırılmaz. Her bütçe görüşmelerinde bu artırım istenir. 3 ayda bir yapılıyor. Neden gerek duyuldu” sorusuna giderler ve hizmetler artıyor cevabını verildi. 

Atilla Ataman “Yatırımlar arttıkça sermaye ihtiyacı da oluyor. Sayın Şahin, ben tebrik etmek için söz aldınız diye düşünmüştüm.” ifadelerini kullandı.

Turgay Şahin “Bir tanesi Botanik Park, oraya konut yapıyordu TOKİ, ikincisi de Avni Akeri'n yerine ikiz kule yapılıyordu ona bastırdık, Ahmet Metin Genç Cumhurbaşkanına iletmişti. Bu iki yatırımı çok beğeniyorum.” dedi. 

Bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu “Bu sermaye artırımı için yatırım ifadesi kullanıldı. Bu yatırımlar nedir? 6 Milyonluk yatırımlar nedir?” sorusunu yöneltti.

Atilla Ataman “Bu personel alımı ile alakalı değil. Bir markayı da taşımak iterseniz bütçe gerektirir. Sadece buz pisti için bile bir kaynak gerekir. Bu gibi yatırımlar dışında personel alımı çok düşük kalır” ifadelerini kullandı ve yapılan oylama sonucunda Davut Çakıroğlu'nun ret oyu vermesi ile TRABİTAŞ’ın sermaye artırımı ou çokluğu ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber