Melul Ne Demektir? Melul TDK Anlamı Nedir?

Melul kelimesini ilk kez duymuş ve anlamını merak ediyor olabilirsiniz. Melul ne demektir, Melul TDK anlamı nedir? Sorularınız için doğru bilgiyi buradan edinebilirsiniz. 

Melul Ne Demektir? Melul TDK Anlamı Nedir?

Türkçe’de bir çok kelimeyi ilk kez duyuyor olabilirsiniz. Bunlardan birisi de Melul kelimesi olabilir. Melul ne demektir, ne anlama gelir? Melul TDK anlamı nedir? Merak ettiğiniz soruların yanıtını burada öğrenebilirsiniz.

Türkçe’de bir çok kelimeyi bildiğimiz gibi bir o kadar da bilmediğimiz, yeni karşılaştığımız kelimeler, terimler bulunmaktadır.  Bu kelimeler bize oldukça yabancı gelirken araştırma gereği duyar ve ne olduğunu anlamak isteriz. Bu kelimelerin anlamlarına dair Türk Dil Kurumu açıklama getirmektedir.  Melul nedir sorusuyla ilgili cevap da buna göre düzenlenmiştir. Bu sayfada yer alan bilgiler TDK sözlüğüne göre düzenlenmiştir.

Melul Ne Demektir? Melul TDK Anlamı Nedir?

MELUL NE DEMEKTİR? MELUL TDK ANLAMI NEDİR?

TDK’ya göre Melul iki anlamda kullanılır. Sıfat olarak kullanımında “ üzgün“ anlamına gelmektedir. Zarf olarak kullanımında ise “Boynu bükük, zavallı bir biçimde” anlamındadır. Bu kullanım için TDK Memduh Şevket Esendal’dan şu örneği vermektedir;  "Garipler köyü az çok çıplak ve kayalık bir yar ortasında sıkışmış, ıssız ve melul duruyor."

Öte yandan bu kelime dilimize Arapça’dan geçmiştir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler