Ortahisar'dan mimarlıkta öze dönüş yarışması

Trabzon'da 'Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri'nin 1.si yapılacak.

Ortahisar'dan mimarlıkta öze dönüş yarışması

Ortahisar Belediyesi'nin 1.sini düzenlediği 'Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri' için başvurular devam ediyor. En iyi uygulama proje ödülleri, en iyi tasarım proje ödülleri ve en iyi fikir proje ödülleri olmak üzere üç ana dalda düzenlenecek yarışmaya son katılım tarihi 30.04. 2018 olarak belirlendi. Yarışma kapsamında ayrıca merhum mimar Ercan Yazıcı adına da özel ödül verilecek.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, her geçen gün yok olan yerel ve milli mimari öğelerinin teşvik edilmesi amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

"HAYRANLIKLA BAKIYORUZ"

Günümüz mimari anlayışının estetikten uzak olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, "Şehirlerde hızla betonlaşmanın hakim olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Yerel mimari öğelerini barındırmayan, estetikten uzak mimarı unsurların hakim olduğu mimarlık ve şehirleşme anlayışının daha da yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Bu kentleşme anlayışına karşı geleneksel mimari öğelerinin ve yerel mimari değerlerinin teşvik edilmesi için bu yarışmayı organize ettik. Türk-İslâm mimarisinin insan ruhunu okşayan, sıcak, her bünyeye dokunan mimari tarzını yaşatmak, aynı zamanda milli kültürümüze sahip çıkmak demektir. Artık günümüz şehirleri; soğuk, kalıplaşmış birbirinin kötü bir kopyası olan mimari ile yapılmaktadır. Ortahisar Belediyesi olarak bir nebze de olsa bunu kırmak, hepimizin özlem duyduğu ve hayranlıkla baktığı kendi değerlerimiz olan anlayışı tekrar gün yüzüne çıkarmalıyız. Bu yarışmamız da bu amaçla yapılmıştır." diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber